Konec celulitidy! Víme, jak s ní zatočit

0
1379

Plavky prozradí všechny naše hříchy spáchané na životosprávě, čehož je celulitida největším důkazem. Je třeba upravit jídelníček a zařadit trochu cvičení. Podívejte se na pár fíglů, které pomerančovou kůži dokáží minimalizovat. Základem je shodit pár kil, protože největším průvodcem celulitidy je tuk, ale mají ji i štíhlé modelky.

1.      Přestaňte solit

Snažte se snížit příjem soli pod 3 g za den, to je 1,25 g sodíku. Nadbytek soli způsobuje zadržování vody v těle, která se hromadí právě na stehnech a zvýrazňuje projevy celulitidy. Asi 75 % soli přijímáme v běžné potravě, proto zbytečně nesolte.

2.      Doplňte přírodní draslík

Recept proti celulitidě je ovoce a zelenina, kterou jezte 5x denně. Doplňte přírodní draslík, který pomáhá ledvinám odstranit přebytečnou vodu z těla a sníží zadržování tekutin. Pokud tělo přestane vodu zadržovat, zhubnete až o 1,5 kg týdně.

3.      Přísun bílkovin

Denně mějte v jídelníčku potravinu bohatou na bílkoviny, jako vejce, ryby, kuřecí a krůtí maso, libové červené maso, tofu, mléko, sójové mléko a luštěniny. Protein v bílkovinách posiluje pojivové tkáně a celkovou kůži. Pokud se tkáně oslabí, zviditelní se celulitida ukrytá pod povrchem kůže.

4.      Omega-3 mastné kyseliny

Zařaďte pravidelně tučné ryby jako je losos, makrela a sardinky či vejce. Omega-3 mastné kyseliny zlepší i průtok krve po celém těle, což prospívá i oblastem postiženým celulitidou. Zlepší se kvalita pojivové tkáně i pokožky.

5.      Kávu raději nepijte, ale použijte ji na peeling

Káva velmi dehydruje a o to víc má tělo tendenci vodu zadržovat. Pokud cítíte únavu, nedoplňujte do těla povzbuzující kofein, ale vypijte velkou sklenici vody. Obsahuje histaminy a na únavu má stejný účinek. Je velkým bojovníkem proti celulitidě. Kofein použijte v krémech a pleťových vodách, které jej obsahují a jsou prokazatelně nejlepšími kosmetickými přípravky pro snížení výskytu podkožních hrbolků. Třeba modelka Cindy Crawford si dělá peeling tak, ž tře postižená místa kašovitou směsí připravenou z rozemleté kávy.

6.      Zapojte kruhové výpady

Tyto cviky tónují a posilují stehna. Postavte se rovně a rozkročte se na šířku boků. Pak udělejte velký krok vpravo a přeneste váhu na vaši vykročenou nohu do podřepu. Koleno má být v rovině s prsty nohy, záda musí být rovná a břicho zatažené. Zapřete se o patu a pak se vraťte do výchozí pozice. Pak opakujte výkrok pravou nohou, ale tentokrát směrem vpřed. Pak to udělejte levou nohou do strany, a pak levou nohou dozadu, na kterou přenesete váhu. Pak nohy vyměňte a začnete znovu levou nohou do strany, až skončíte pravou nohou výpadem dozadu. Celé to opakujte 5x.

7.      Dělejte dřepy na špičkách

Tento cvik tónuje a posiluje svaly nohou, hýždě a stehna. Rozkročte se na šířku ramen a zároveň předpažte. Udělejte dřep a při tom stáhněte hýžďové svaly, ruce vám pak pomohou udržet rovnováhu. Plynule vstávejte na špičkách a vypněte se s předpažením pěkně do výšky. Pozici držte po dobu několika vteřin a pak cvik opakujte 15x ve 3 sériích.

8.      Dělejte dvojité dřepy

Tento cvik tónuje a posiluje vnitřní a vnější stranu stehen. Rozkročte se na šířku boků a své špičky směřujte do stran. Pomalu klesejte až do dřepu, držte rovná záda a současně zatahujte břišní svaly. Svá kolena držte v úrovni s prsty u nohou a pak klesejte až tam, dokud to půjde. Vydržte v pozici několik sekund a následně se pomalu zvedejte zpět do výchozí pozice. Opakujte 15x ve 3 sériích.

9.      Provádějte dřepy s výskokem

Cvik tónuje a posiluje všechny svaly nohou od hýždí až po lýtka. Rozkročte se téměř až na šířku vašich ramen, kolena pak mírně pokrčte a ruce mějte podél těla. S nádechem si podřepněte a s výdechem pak rychle vyskočte do vzduchu. S pokrčenými koleny pak dopadněte zpět do výchozí pozice. V podřepu následně vydržte vždy asi 3 sekundy a opakujte 15x ve 3 sériích.

10. Nakonec dělejte protahující výpady

Cvik tónuje a prodlužuje svaly nohou a stehen. Rozkročte se na šířku boků, zanožte pravou nohou co nejdál, aby váha zůstala na vaší pokrčené levé noze. Ruce současně zvedněte nad hlavu. Předkloňte se mírně dopředu a propněte pravou nohu, aby vaše pata dosahovala na zem a vaše tělo s nohou bylo v jedné přímce, současně stahujte hýžďové svaly. Vydržte, jak dlouho to jde a opakujte s druhou nohou na obě strany celkem 6x.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here