Jak se zabalit na letní festival

0
2691

Chystáte se na hudební festival, ale nevíte, co všechno si vzít s sebou a hlavně, jak všechny ty věci nacpete do jednoho batohu? Poradíme vám, bez čeho se neobejdete a co můžete s klidem nechat doma ve skříni. 

  1. Naprosté nezbytnosti

Domov byste neměli opustit bez vstupenky na festival, peněz, občanky a kartičky pojišťovny. Doporučujeme vám vzít si s sebou také vytištěný festivalový program, který se na místě většinou velmi špatně shání. 

  1. Potřeby ke stanování

Pokud hodláte nocovat ve stanovém městečku, naprostým základem pro vás bude stan, spacák a karimatka nebo podložka. V případě, že jedete na festival autem, zvažte deku a nafukovací polštářek, který vám spaní ve stanu značně zpříjemní. 

  1. Oblečení

Oblečení volte jednoduché, pohodlné a s jeho množstvím to rozhodně nepřehánějte. Základem by měly být pohodlné kalhoty, šortky, tričko, nepromokavá bunda, mikina a tepláky na spaní. Ženy ocení jednoduché a nemačkavé šaty. Hodit se vám budou pevné tenisky, které zvládnou ranní rosu i lehký déšť a zároveň vám v nich nebude přes den horko. Pokud předpověď počasí hlásí deště, přibalte také holiny. Zaberou sice dost místa, ale nakonec za ně budete rádi. Nezapomeňte ani na pokrývku hlavy, sluneční brýle, plavky a pláštěnku. 

  1. Hygienické potřeby a kosmetika

Na hudební festival nemusíte tahat celou svou kosmetickou sbírku, bohatě vám postačí základní kousky, jako je pudr a řasenka. Bez čeho se ale určitě neobejdete, je zubní kartáček a pasta na zuby, krém na opalování, sprchový gel, deodorant, vlhčené ubrousky, papírové kapesníčky a toaletní papír. Hodit se vám bude také antibakteriální gel na ruce a balzám na rty. Pokud máte v batohu málo místa, podívejte se v drogérii po kosmetických přípravcích v mini verzích, které jsou na třídenní festival naprosto ideální. 

  1. Léky

Při balení myslete i na léky, které pravidelně užíváte. Kromě nich si pro všechny případy zabalte také dezinfekční sprej, náplasti, léky proti průjmu a něco na bolest. Člověk totiž nikdy neví, co ho může potkat. 

  1. Technické vymoženosti

Bez mobilního telefonu se dnes málokdo obejde. Pokud to jde, vezměte si k němu také externí nabíječku. 

  1. Něco navíc…

Obzvlášť ve večerních hodinách, kdy berou komáři návštěvníky festivalu útokem, se vám bude hodit repelent. Šikovné jsou také špunty do uší, které vám dovolí v noci lépe usnout a šumák, který vás po ránu dostane z kocoviny. Při nočním brouzdání stanovým městečkem vám pomůže baterka do ruky nebo čelovka. Nejen ženy pak ocení malé zrcátko.  

Nechte raději doma:

  • Tablet, notebook, mp3 přehrávač apod.
  • Šperky a další cennosti
  • Žabky
  • Bílé kalhoty
  • Nepraktická kabelka
  • Kulma na vlasy
  • Make-up

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here