Nejdražší kaviár světa je z jeseterů Beluga. 1kg = půl milionu korun.

0
13087

Kaviár je zajímavá lahůdka. Někomu chutná, jiný ji prostě nesnáší. Je ale známou pochoutkou v luxusní společnosti. Mnoho lidí si také za jeho kvalitu neváhá trochu připlatit. Kvalitní kaviár je opravdu drahý. Nejdražší na světě pochází z jesetera Beluga a ten opravdu nejlepší je produkován značkou Almas. Za jeden kilogram zaplatíte i 625 000 korun.

nejdražší kaviár světa.jpg

Diamantový kaviár ve zlaté dóze

Nejdražší kaviár pochází z Íránu a je balen do plechovek z 24 karátového zlata. Slovo Almas navíc v překladu znamená diamant. Je to právě proto, že jde o nejdražší kaviár na světě. Jeseter Beluga žije v Kaspickém moři, které je hlavním zdrojem všeho druhu kaviáru. Právě odtud se získává 90 % celosvětové produkce celkového množství kaviáru. Nejkvalitnější je světlý kaviár, který je zralý a má také tu správnou chuť.

Kaviár, původně pokrm rolníků

Název kaviár pochází z perského výrazu khag-Avar. Možná vás překvapí, že toto luxusní jídlo bylo ve středověkém Rusku jídlem rolníků. Podle barvy se rozlišuje nejtmavší kaviár, pak medium a nejsvětlejší kaviár, kterému se říká královský. Kaviár značky Almas je získáván z nejčistších, téměř nedotčených vod Kaspického moře.

Kaviár pravý a nepravý

Pravý kaviár se vyrábí výhradně z jeseterovitých ryb a je obvykle černé barvy. Všechny ostatní kaviáry se označují jako nepravé. Nejčastěji jde o kaviár z lososa a má barvu červenou. Vyrábí se i z dalších ryb. Kaviár se získává i v Černém moři, dolním toku Dunaje a také v povodí řeky Amur. Za hlavní exportéry kaviáru se považuje Rusko, Ázerbájdžán, Kazachstán, Turkmenistán a Írán. Nejlepší podniky servírující kaviár jsou v Británii přímo v Londýně.

Caviar House & Prunier

Za nejlepší podnik se považuje Caviar House & Prunier. Kvalita kaviáru se liší podle druhu a množství přidaných konzervačních látek. Nejkvalitnější kaviár jich má samozřejmě nejméně, nebo neobsahuje žádné. Nejkvalitnější kaviár má vždy vysokou cenu, ale také nízkou trvanlivost a musí se rychle zkonzumovat. Pokud vám stále kaviár nechutná, zkuste vyzkoušet pravý kaviár z jesetera, možná změníte názor.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here