Nejzábavnější letní sporty, u kterých se nebudete nudit

0
3263

Chcete si pořádně vychutnat letní počasí, ale válení u vody vás nebaví? Pak se pusťte do letních sportů, které můžete provádět pod širým nebem a užít si při nich spoustu zábavy.


Slackline

Pokud v létě často navštěvujete parky, možná jste už někdy zahlédli člověka, který se snaží přejít bez upadnutí z jednoho konce prověšeného lana na druhý. Tomuto balancování se říká slackline a jak je vám asi jasné, vyžaduje notnou dávku trpělivosti. Při trénování rovnováhy ale zažijete kopec srandy a nejspíš poznáte i nové lidi, kteří se s vámi díky nezvyklému koníčku zaručeně dají do řeči.

Paddleboard

Letní sport s názvem paddleboard se u nás teprve rozkoukává. Jedná se o pádlování na surfu ve stoje pomocí dlouhého pádla. Sice to tak nevypadá, ale při této činnosti zapojíte svaly celého těla a zlepšíte si fyzičku. Na paddleboard můžete vyrazit s přáteli, ale klidně i sami. Stačí vám k tomu prkno, pádlo a jakákoliv vodní plocha. Abyste si vybavení nemuseli hned kupovat, zkuste si ho nejdřív půjčit. Možnost budete mít na dovolené u moře i v Čechách. Na břehu mnoha našich rybníků, jezer, přehrad a řek najdete půjčovny s instruktory, kteří vám v začátcích rádi pomohou.

Pétanque

Zábavná hra pro dvě družstva po jednom až třech hráčích k nám přišla z Francie. V zemi galského kohouta ji můžete sledovat téměř v každém parku, na oblibě ale získává i u nás. Koulemi o váze 0,5 kg a více se snažíte co nejvíce přiblížit malé dřevěné kuličce. Hráč, kterému se podaří umístit svou kouli nejblíže, vítězí. U hry pétanque se sice moc nezapotíte, ale příjemně protáhnete celé tělo a užijete si pobyt na čerstvém vzduchu.

Frisbee

Frisbee patří mezi typické dovolenkové aktivity. Létajícím talířem můžete házet doma na zahradě, v parku, na pláži i u rybníka. Možná se budete divit, ale tzv. ultimate frisbee je skutečný sport a má tudíž i svá pravidla. Dva sedmičlenné týmy se musí pomocí vzájemných přihrávek trefit diskem do své koncové zóny a jeho chycením v této zóně pak mohou získat bod.

Diskgolf

S létajícím talířem se toho dá dělat daleko více. Svůj účel plní i v diskgolfu, což je levnější a jednodušší alternativa klasického golfu. Vystačíte si při něm s obyčejným diskem a nemusíte utrácet za drahé hole a další vybavení. Cílem hry je umístit létající talíř na co nejmenší počet hodů na předem určené místo. Tím může být dřevěná či kovová tyč nebo třeba pařez.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here