Kde jsou brány do samotného pekla?

0
3694

Tajuplná místa, o nichž se dlouze traduje, že se právě jimi dá vstoupit do nitra pekelné říše, jsou rozesetá po celé planetě. Velmi často jsou ale očím náhodných kolemjdoucích velmi dobře skryta.

Sibylina jeskyně – Neapol – Itálie

Antický básník Vergilius označil Sibylinu jeskyni, skrze kterou trojský hrdina Aeneas doprovázený věštkyní Sibylou žijící v jeskyni jako bránu, kterou prošel až do podsvětí. Po celý středověk ale mnoho lidé tuto tajemnou jeskyni marně hledalo. Úspěšný byl až v roce 1932 italský archeolog Amedeo Maiuri. Sibylina jeskyně – Antro della Sibilla je 132 m dlouhá skalní chodba ve tvaru lichoběžníku, ústící do sálu s mnoha výklenky byla v tom roce konečně odkryta. Nyní je přístupná zvídavým turistům. Ze stovky vchodů ale zbyl jeden jediný.

Sedm bran do říše zemřelých – New Orleans

Do říše zemřelých vede New Orleans podle pověstí 7 bran. Někteří vyznavači voodoo je vnímají pouze jako metaforu, jiní ale věří, že doopravdy existují v reálném světě. Přesné umístění bran ale nebylo nikdy označeno. Podle mnoha mýtů by se měly tyto brány nacházet na hřbitovech ve francouzské čtvrti amerického New Orleans. Brány do podsvětí je třeba vypátrat a pak otevřít ve správném pořadí. Každou z nich ale hlídá nadpřirozený strážce zvaný loa, se kterým si musíte otevření vchodu vyjednat. Duše zemřelých pak procházejí temnou říší, které vládne velmi děsivý baron Samedi.

Město duchů Fengdu a Most do bezmoci – Čína

Komplex s dominující svatyní se sochami ďáblů a démonů je podle pověstí vstupní branou do pekla. Nachází se tu i Most do bezmoci, který musí každá duše zemřelého cestou do podsvětí přejít. Vyobrazení drastických způsobů mučení na zdech čekající hříšníky po smrti doplňuje děsivou atmosféru. V prostředí zdejších chrámů s názvy jako Mezi životem a smrtí, se pravidelně konají oslavy na počest zemřelých. Na vše zde dohlíží největší skalní socha na světě s názvem Král duchů. Je to doslova obří tvář vytesaná do skalní stěny s výškou 138 m a šířkou 217 m.

Jezírko Chinoike Jigoku – Japonsko

Jezírko Chinoike Jigoku leží ve východní Asii v oblasti japonského lázeňského města Beppu. Vyvěrá zde 9 horkých pramenů. Každý má jinou barvu a složení, které zmiňují již staré buddhistické texty pocházející z roku 700. Jeden z nich, s názvem Chinoike Jigoku, byl buddhisty přezdíván Pekelný rybníček, i když jeho bublající rudé slizové bahno nemá na svědomí ďábel, ale přírodní oxidy železa. Ponurý dojem dotvářejí sošky démonů, umělecky vytesané ze skály. A navíc jdou zvěsti o tom, že v dobách minulých bylo zvykem mučit vroucí lázní vězně předtím, než se v jezírku o teplotě 78 °C uvařili zaživa.

Jeskyně Actun Tunichil Muknal – Belize

Vědci potvrdili spojitost lokality Jeskyně Actun Tunichil Muknal s dávnými mayskými legendami o podzemním jeskynním labyrintu. Ty byly plné potoků krve a škorpionů, který řídili mayští bohové smrti přezdívaní jako Lordi z Xibalby. Název jeskyně lze volně přeložit jako Jeskyně křišťálového hrobu a byla objevena v roce 1989. Vydala také 1000 let starou kostru mladé dívky, která byla v jeskyni pravděpodobně rituálně zavražděna jako oběť bohům smrti.

Česká brána do pekla

Česká brána do podsvětí se podle starých pověstí pravděpodobně nachází na hradě Houska opředeném záhadami, který se tyčí na pískovcové skále nedaleko České Lípy. Mnoho lidí věří, že pod sebou ukrývá velmi děsivé tajemství. Pod Hradní kaplí v centru hradního komplexu je prý ukryta pekelná brána do samotného pekla. Díra do samotného pekla je na vrcholu skály a byla už podle pověsti několikrát neúspěšně zasypána. Pak nad ní lidé museli pro jistotu postavit jako strážce mezi oběma světy hrad. O její existenci ale mnozí nemají pochyb.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here