Zlozvyky jako ničitelé produktivity

0
1506

Produktivitu narušují zejména naše zlozvyky. Způsobují naši nesoustředěnost, odvádění méně přesné práce, méně kreativity a větší únavu. Některé zlozvyky jsou ale horší a je nutné je postupem času zkrotit s trochou disciplíny, která dokáže udělat velké divy.

Opakované odkládání budíku

Dělá to spousta lidí. Jde o nešvar, který není vůbec jednoduché se odnaučit. Kdo by si nepospal o 10 minut déle, říkáte si? Jenže on je to opravdu velký problém. Často pak díky odložení budíku zaspíme a už vůbec nic nestíháme.  Buď se naučte vstát, nebo si rovnou budík celkově nastavte na pozdnější čas, a rovnou vstaňte. Pokud si to tedy můžete dovolit. Chce to disciplínu.

Impulzivní brouzdání internetu

Přibližně 20 minut nám trvá, než se plně soustředíme na naši práci. To znamená, že pokud začneme pracovat na svěřeném pracovním úkolu, pak velmi často rychle přeskočíme na hledání něčeho na internetu, což naruší naši soustředěnost. My pak často úkol místo 10 minut děláme hodinu. Často při brouzdání po internetu zapomínáme na čas. Zkuste se nejdříve soustředit na těch 20 minut a opravdu během této doby zkusit nedělat nic jiného, než svou práci.

Perfekcionismus jako zhouba

Perfekcionalismus je někdy zhoubný a mnoho lidí s ním má velký problém. Mnoho z nás má totiž neodolatelný pocit, že pokud není práce odvedena podle jejich představ zcela 100 %, nemá to cenu. Pamatujte ale neustále i na to, že nikdo nemůže být neustále a zcela ve všem stoprocentní. Někdy prostě stačí být jednoduše jen dobrý. Víte, že ti průměrní mají nejdelší výdrž? Například v korporátech nemá výjimečnost dlouhého trvání. To je výsledek mnoha studií a zkušeností.

Okamžité odpovídání na zprávy a emaily

Ihned, co dorazí e-mail nebo zpráva, vy na ni odpovídáte. To vás neustále od vaší činnosti vyrušuje a vy neustále pracujete v nekonečné nesoustředěnosti. V tomto stavu, kdy vás stále něco vyrušuje a vy se nikdy nemůžete zcela soustředit na svou práci, jste nervózní a klesá váš výkon. Zkuste si stanovit, že se na emaily podíváte 2x za den. Pokud to vaše práce vyžaduje, tak častěji, ale kontrolovat je stále, je stresující. Neodepisujte na zprávy a e-maily okamžitě, pokud to není zcela nezbytné.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here