Tajemství štíhlé postavy Francouzek

0
2489

Pravidelně si vychutnávají talíře plné dobrého jídla a hýčkají si obrovskou lásku ke gastronomii. Přesto jsou Francouzky stále štíhlé. Jaké je jejich tajemství?

1) Žádný spěch

Francouzky si jídlo náležitě vychutnávají a věnují mu hodně času. Fast food rozhodně není nic pro ně a u večeře si naopak posedí i dvě hodiny. Vzhledem k tomu, že jídlo nehltají, má jejich mozek dostatek času k tomu, aby dostal od žaludku signál, že už je plný. Pomalé žvýkání navíc pomáhá i dobrému trávení. A protože si Francouzky libují v kvalitních pokrmech, které jim zároveň opravdu chutnají, nechytají je během dne chutě na čokoládu nebo brambůrky.

2) Základem je snídaně

Začátkem každého dne je bohatá snídaně. Malá a rychlá snídaně, která musí být brzy následována svačinou, však není jejich styl. Francouzky si mnohem radši po ránu naloží na talíř větší porci, aby neměly celé dopoledne hlad. Nezapomínají ani na pitný režim a už od probuzení popíjejí čistou vodu.

3) Malé porce pestrého jídla

Francouzky jsou zvyklé na jídla o několika chodech a velmi malých porcích. Výsledkem je pestrost a rozmanitost, která zajistí dostatečný přísun sacharidů, bílkovin, kvalitních tuků, vlákniny, vitaminů i minerálů. Svému tělu tak dodají vše, co potřebuje a nemusí si ukládat zásoby na horší časy. S přesným opakem se potýká mnoho Čechů, kteří přes den téměř nic nesní, zato večer v nich zmizí hora jídla plná prázdných kalorií s absencí potřebných živin.

4) Nevynechávají oběd

Vynechání oběda je pro Francouzky hříchem a pravidelné usedání ke stolu s rodinou, přáteli či kolegy je naprostým základem jejich životního stylu, na kterém nehodlají nic měnit. Naše výmluvy směřující na nedostatek času kvůli práci by u nich rozhodně neuspěly. Oběd je ve Francii zároveň největším jídlem dne a skládá se z několika chodů.

5) Kvalitní potraviny

Francouzská kuchyně obsahuje spoustu zdravých pochutin. Na talířích štíhlých Francouzek se pravidelně objevují ryby a další mořští živočichové, olivový olej, sýry, parmská šunka a spousta čerstvé zeleniny. Nenakupují polotovary, ale pouze opravdové a čerstvé suroviny, se kterými v kuchyni rády kouzlí. Přednost přitom dávají těm lokálním a sezónním. Svůj život si nedokážou představit bez čerstvých bylinek, které jídlu dodají skvělou chuť a vůni.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here