Top 10 nejvyhlášenějších barů světa

0
2108

Prázdniny už jsou sice ty tam a další nás čekají opět až za rok (teď byste měli cítit mráz na zádech), ale nikde není napsáno, že si nemůžete udělat prodloužený víkend a vyrazit jen tak na blind za zábavou. Klidně až na druhý konec světa, co na tom sejde! A když už se tak rozhodnete, tak byste měli vědět, která místa nesmíte minout. Tady máte mých 10. tipů na ty nejlepší bary po celém světě! 

  1. Imperial Craft (Tel Aviv, Izrael)

Imperial Craft je rozhodně jedním z míst, které by neměl žádný fanda barů nechat ležet ladem. Ostatně si nevysloužil ocenění nejlepšího baru Středního východu a Afriky jen tak pro nic.

  1. Dead Rabbit (New York, USA)

Nebudeme si lhát, vždyť jen ten název zní kultovně, takže neváhejte. Své jméno dostal podle irsko-amerického gangu, který zde dříve operoval. A ano, jak asi čekáte, je to pravá Irish Pub.

  1. Black Pearl (Melbourne, Austrálie)

Ne, Jack Sparrow zde opravdu není. Ani jiní piráti od Karibiku… Ovšem za to tady mají dost možná ty nejlepší drinky v celé Austrálii.  

  1. American Bar (Londýn, Anglie)

Takhle nějak musí chutnat čirý kapitalismus v srdci konzervatismu. Nejlepší bar roku 2017, určitě ne náhodou.

  1. Hemingway Bar (Paříž, Francie)

Píše se rok 1944 a do baru vchází muž, který si objednává martini. Ten muž je Ernest Hemingway, který o deset let později získá Nobelovu cenu za literaturu. Vzhledem k vyhlášenosti baru si troufám tipovat, že mu chutnalo. 

  1. Rainbow Bar (California, USA)

Snad každý fanoušek rock’n rollu a beatu by měl znát bar Rainbow. Vždyť tady legendární Lemmy Kilmister nalámal svoje největší rekordy na automatech. Jejich překonání čeká jen na tebe!

  1. Hemingway Bar vol. 2 (Praha, Česká republika)

Hemingway se mi do žebříčku dostal hned dvakrát, ovšem nyní jde o podnik v ČR, který si roku 2014 vysloužil 24. místo v soutěži o nejlepší bar na světě. A to není přece vůbec špatné, zvlášť když uvážíme konkurenci! Inspirace literárním velikánem je třešničkou na dortu.

  1. 28. Hong Kong Street (Singapur)

Těžká váha mezi bary. Zde pracují ti nejlepší z nejlepších! Co více dodat? 

  1. High Five (Tokio, Japonsko)

Tady vám drink umíchá sám Hidetsugu Ueno! Ano, ten Hidetsugu Ueno! OK… Taky jsem o něm předtím v novinách nečetl. Nicméně pokud si dáte tu práci a zagooglíte, tak zjistíte, že tenhle maník má v Japonsku statut legendy a to určitě nebude jen tak.  

  1. Absintový klub Les (Ostrava, Česká republika) 

Dobře, přiznám se. Tenhle bar pravděpodobně nenajdete v žádném žebříčku top barů světa. To jste asi čekali… Ovšem protože je to má naprostá srdeční záležitost, tak jsem se ho rozhodl doslova narvat do top 10. Dovnitř se sice dostane jen na heslo a když budete odcházet, tak vám budou smrdět všechny hadry, ale věřte. Nebudete litovat! 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here