Nejznámější letní drinky

0
3190

Máte rádi ty chvíle relaxace, kdy si konečně můžete oddychnout a vychutnat si váš oblíbený namíchaný drink? Který z nich je ten váš, určitě dokážete posoudit sami.

Bacardi
Koktejl Bacardi nese jméno podle nejznámější světové značky rumu a původně bylo jeho složení stejné jako Daiquiri. Později se odlišil nahrazením sirupu cukrového sirupem z granátových jablek. Je určený jako drink před večeří a doporučený typ sklenice je klasická Koktejlka. Nutné ingredience tvoří 4,5 cl bílého rumu Bacardi Superior, 2 cl čerstvé limetkové šťávy, 1 cl Grenadine a tedy jablečný sirup. Všechny ingredience nalijte do shakeru s ledem, pořádně protřepte a přelijte do vychlazené skleničky.

Cuba libre
Za tajemstvím úspěchu Cuba Libre s domovinou v Havaně, hlavním městě Kuby stojí kombinace bílého rumu, limetky a samozřejmě ledu, navíc doplněná o Coca colu. V zásadě se jedná o chutnější verzi notoricky známého fenoménu rumu s colou. Long drink Svobodná Kuba spatřil světlo světa na přelomu 19. a 20. století. Podle legendy název vznikl ve chvíli, kdy si vojáci připíjeli na svobodnou Kubu nápojem do té doby známým právě jako Rum s Colou. Nutné ingredience tvoří 5 cl bílého rumu, 12 cl Coly, 1 cl čerstvé limetkové šťávy a doporučeným typem sklenice je Highball. Ingredience nalijte do sklenice naplněné ledem a ozdobte plátkem limetky.

Daiquiri
Daiquiry si vychutnáte se světlým rumem, limetkovou šťávou, cukrovým sirupem a ledem. Mezi nejznámější příznivce tohoto nápoje řadíme jednoho z nejslavnějších amerických spisovatelů Ernesta Hemingwaye, který na Kubě nějakou dobu pracovně pobýval a prohlásil, že pije, aby z ostatních lidí udělal zajímavější. Koktejl Daiquiri byl vymyšlen americkým inženýrem Jenningem Coxem v době španělsko-americké války. Ten jej pojmenoval podle kubánského města Daiquiri. Své velké obliby dosáhl během 40. let, kdy cena karibského rumu výrazně klesla. Mezi další fanoušky tohoto nápoje patřil i prezident John F. Kennedy. Nutné ingredience tvoří 4,5 cl bílého rumu, 2,5 cl čerstvé limetkové šťávy, 1,5 cl cukrového sirupu a doporučeným typem sklenice je Koktejlka. Ingredience nalijte do shakeru s kostkami ledu, řádně protřepejte a nalijte do vychlazené skleničky.

Mojito
Tradiční kubánský koktejl Mojito je známý již od 16. století a jeho vznik je úzce spojován s anglickými korzáry. Název pochází ale nejspíše z označení pálivé omáčky Mojo a správně se na Kubě vyslovuje Mohito. Nápoj Mojito je typický svou sladce mátovou chutí, bílým rumem a šťávy z limetky. Kromě originálního provedení se nabízí v různých variantách a s ovocnými příchutěmi jako jahody, maliny a grep. Nutné ingredience tvoří 4 cl bílého kubánského rumu, 3 cl čerstvé limetkové šťávy, 6 snítek máty, 2 čajové lžičky bílého cukru a soda. Doporučeným typem sklenice je Highball. Do sklenice vložte mátu, cukr a limetkovou šťávu a ingredience zde rozdrťte. Přidejte trochu sody a naplňte sklenici rozdrceným ledem. Přilijte rum, dolijte sodou a ozdobte lístkem máty a plátkem limetky.

Piña Colada
Piña Colada, španělsky Tekutý ananas, je cocktail obsahující bílý i tmavý rum, ananasový džus, kokosovou smetanu nebo krém a likér ze stejné suroviny. Jde o oblíbený lahodný a sladký nápoj, který se roku 1978 stal národním nápojem Portorika. Tento koktejl má dokonce i svou vlastní píseň nazpívanou Rupertem Holmesem s názvem Escape, známý The Piña Colada Song. Nutné ingredience tvoří 3 cl bílého rumu, 9 cl ananasového džusu, 3 cl kokosového mléka a doporučeným typem sklenice je Hurricane nebo pohár. Všechny ingredience smíchejte s ledem a rozdrťte v elektrickém mixéru. Nalijte do vychlazené sklenice a ozdobte plátkem ananasu a třešní Maraschino.

Sex on the beach
Sex on the beach je koktejlová klasika. Oblíbený koktejl s poněkud specifickým názvem byl poprvé namíchán o jarních prázdninách v roce 1987 na Floridě. Místní barman vymýšlel nový koktejl a přidal broskvový schnapps, který byl tehdy opravdovou novinkou. Název vychází z oblíbené zábavy, za kterou o prázdninách jezdí většina mladých studentů na prázdniny na Floridu. Alkoholický koktejl má jako mnoho populárních koktejlů několik variant, ale nejznámější je zřejmě tento. Nutné ingredience tvoří 4 cl vodky, 2 cl broskvového likéru a dolít brusinkovým a pomerančovým džusem. Další variantou je třeba pomerančový a ananasový džus. Vysokou sklenici naplňte ledem, do shakeru nalijte brusinkovou šťávu, ananasovou šťávu, broskvový likér a vodku. Naplňte shaker ledem a protřepejte. Přes sítko přelijte do vychlazené sklenice a ozdobte plátkem ananasu a malinou.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here