Nejdražší alkohol světa – pochoutka milionářů

0
14627

Nejdražší lahev vás přijde klidně i na 39 milionů. Luxusní vodka, koňak, tequilla, co hrdlo ráčí. Kam se hrabe originál šampaňské, multimilionáři znají mnohem lepší alkohol a rádi v něm utápí své finanční přebytky. Možná je to plýtvání či rozmařilost, ale na světě jsou prostě lidé, kteří za láhev takového alkoholu mohou dovolit a skutečně za ni dají i miliony korun. Co si můžete dopřát?

Koňak Henri IV Dudognon Heritage – 38 800 000 korun

Pro milovníky opravdu kvalitního koňaku zde máme opravdový luxus. Chcete se opravdu rozšoupnout? Jestliže navrch máte zbytečné přebytky desítek milionů korun, kupte si v současné době nejdražší lahev alkoholu na světě. Výjimečný koňak zraje v sudech 100 let a obsahuje 41 % alkoholu. Unikátní lahev k tomu navrch vytvořil zlatník Jose Davalose z 24 karátového bílého zlata, platiny a diamantů. Luxus je zajištěn z estetického i chuťového hlediska.

Vodka Diva – 20 564 000 korun

Něco pro milovníky vodky. Nejdražší vodka světa má původ ve Skotsku a prodává se v lahvích připomínající luxusní flakonek drahého parfému. Vodka je 3x destilovaná, filtruje se přes 100 drcených diamantů a dalších drahokamů a to jí údajně dodává nebývalou čistotu a jemnost. Skrývá ještě další tajemství. Vodka Diva má ve středu každé lahve polodrahokamy i drahokamy, včetně diamantů, rubínů a safírů.

Víno Chateau Lafitteis – 5 000 000 korun

Francouzské vinařství Chateau Lafite založené již ve 14. století a díky tradici i zkušenostem patří mezi ty nejlepší na světě. Lahev tamního vína si koupil například v roce 1787 i pozdější americký prezident Thomas Jefferson. Ten jak je známo, patřil ke skutečně vášnivým sběratelům kvalitního vína a na lahev si dokonce nechal vyleptat své iniciály. A tento malý detail zajistil už tak vysoce unikátnímu vínu ještě mnohem vyšší cenu. V londýnské aukci byla dokonce roku 1985 prodána za 5 milionů korun. To z lahve učinilo suverénně nejdražší víno v historii.

Tequilla Ley 925 – 4 365 000 korun

Máte rádi tequillu? Je to čisté pití a po té stříbrné vás ani nebude bolet hlava, když to přeženete. Asi nejvyšší sumou, kterou kdy kdo zaplatil za pravou ahev tequilly, byly bezpochyby téměř 4 miliony korun. Rekord pak padl v roce 2006 na aukci v Mexico City a zasloužila se o něj 3x destilovaná tequilla vyrobená z mixu agáve staré 8, 10 a 12 let. Ani jí tehdy nescházelo opravdu luxusní balení a prodávala se v lahvích pokrytých pravým bílým zlatem, platinou a diamanty. Výrobce, byla Hacienda La Capilla Distillery a výjimečnou tekutinou tehdy naplnili 33 lahví, které se prodaly doslova obratem.

Whisky Macallan Fine and Rare – 1 455 000 korun

Pro milovníky pravé a nefalšované whisky je zde opravdu skvostný kousek. Jedna lahev tohoto alkoholu vás ale vyjde na pěkné peníze. V roce 2005 se dokonce objevila na aukci s vyvolávací cenou, která tehdy podle současného kurzu představovala asi 737 200 korun. Cena se při aukci zdvojnásobila a prodala se za dnešní téměř 1,5 milionu korun. Whisky pochází již z roku 1926, a pokud si hned nemůžete dovolit koupit celou lahev, navštivte v tomto případě bar v hotelu Borgata v americkém Atlantic City. Tady si totiž můžete dát i skleničku. Bude vás stá pouhých 70 000 korun.

Rum Wray and Nephew – 1 047 600 korun

Pro vášnivé konzumenty rumu je zde za 1 milion korun a pár drobných navíc možnost ochutnat rum značky Wray and Nephew. Zatím jsou k dispozici 4 dosud neotevřené lahve, které byly náhodou objeveny zapomenuté ve sklepě společnosti. Pocházejí z roku 1940 a jde o tentýž druh rumu, který stál v právě roce 1934 u vzniku legendárního koktejlu Mai Tai. Určitě jej ochutnejte. K jeho mixování se totiž používaly 17 let staré exempláře luxusního rumu Wray and Nephew. Kdo někdy pil uzrálý rum, dokáže si tu fantastickou chuť alespoň trochu představit.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here