Novoroční předsevzetí pro šťastný vztah

0
1459

Tentokrát konečně zhubnu, přestanu kouřit, začnu zdravě jíst, budu pravidelně cvičit… Podobná předsevzetí si dává na nový rok většina lidí. Pokud ale máte mezery v partnerském soužití, mohou vám některá předsevzetí podpořit vzájemnou lásku a dokonce zachránit celý vztah.

Budu partnerovi více naslouchat

Naslouchat partnerovi se vám bez výjimek vyplatí. Ačkoliv se zdá, že muži říkají vše na rovinu a nemají potřebu cokoliv zatajovat, opak někdy bývá pravdou. Jakmile totiž chlap zjistí, že poté, co se vám svěří, přijde ledová sprcha výčitek,příště si svůj přístup rozmyslí. Naslouchejte partnerovi, zjišťuje, co ho trápí a co mu naopak dělá radost. Uvidíte, že se váš vztah hned posune na vyšší level.   

Najdu si čas na společné aktivity

V každém partnerském vztahu je důležité najít alespoň jeden společný koníček. Nezáleží na tom, zda budete chodit do kina, navštěvovat únikové hry nebo experimentovat v kuchyni při vaření. Věnujte se pravidelně sami sobě a najděte si alespoň jednou týdně čas na společnou aktivitu. Sex se nepočítá!

A dám mu i potřebnou volnost

Stejně jako vám pomůže společně strávený čas, je nezbytná i určitá volnost. Pusťte proto partnera bez výčitek s kamarády na pivo. A sama si domluvte třeba posezení u vína s kamarádkou. Uvidíte, že partnerovi uděláte radost a čas,který stráví bez vás, vám pak náležitě vynahradí.

Začnu partnera chválit

Lichotky a pochvaly nedělají dobře jenom vám. I chlap jako hora potřebuje občas povzbudit a nakopnout sebevědomí. Pochvala za opravený kohoutek i umyté nádobí ho vždycky potěší. Ještě raději ale bude, když mu řeknete, že mu sluší nová košile, rozesmál vás jeho vtip nebo dřina v posilovně už začíná být skutečně vidět.

Řeknu mu, když se mi něco nebude líbit

Partnerský vztah není jen o lichotkách. Důležité je umět správně vyjádřit i negativní emoce. Místo toho, abyste se ale do partnera okamžitě pustila, začněte pomalu,klidně a hlavně mírným tónem. Když mu totiž v klidu povíte, co se vám nelíbí a jak byste si danou věc představovala vy, je daleko větší šance, že vás pochopí nebo uzná svou chybu. Pamatujte, že na agresivní jednání bude zkrátka reagovat stejně agresivně a místo prospěšné výměny názorů vznikne jen nepříjemná hádka.

Přejeme vám šťastný vstup do nového roku 2019 a harmonický vztah plný lásky a vzájemné podpory.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here