Držte se těchto zásad a staňte se silnými vůdci

0
2341

Pokud chcete vést tým lidí, aby všechno fungovalo tak, jak má, držte se těchto zásad. Pak můžete vašemu týmu opravdu pomoci. Možná ještě stále žijete v domnění, že si zasloužíte zcela stejné odměny a bonusy, jako mají vaši kolegové. Ono ti tak ale být nemusí. Život není vždy fér. A to i v případě, že jste mnohem výkonnější než vaši kolegové. Jste-li ale vůdce, pamatujte si, že si vaši podřízení všimnou, když budete některé vyvyšovat nad jiné, a určitě v případě, bude-li to neprávem. Snažte se být ke svým podřízeným co nejvíce spravedliví. Lídři často nevědomky dělají věci, kterým se můžete umět do budoucna vyvarovat.

Připravte se být vítězem

Myšlení je důležité a hodně nás ovlivňuje. Pokud jsou vaše myšlenky plné zmaru a asi se vám v životě opravdu nedaří. Proto svoji mysl nastavte na úspěch a začne se vám dařit. Ukažte svému týmu, nakolik je pro vás důležitý neustálý růst a společné fungování. Tým vás bude respektovat a odměňovat, jestliže budete jednotlivým členům pomáhat v těžkých situacích.

Napravujte chyby

Nikdy nenechávejte vaše problémy bez povšimnutí a nečekejte s řešením, až bude vhodná chvíle. Řešte své problémy okamžitě. Ukažte týmu, že jakékoliv problémy jedince jsou vaše problémy, a že chcete a umíte pomoci je vyřešit. Současně také chvalte. Nikdo nechce šéfa, který stále ukazuje jen na chyby a nikdy nikoho nepochválí za dobře odvedenou práci. Je třeba být pro tým příkladem, být nejlepší, jak umíte. Dejte pozor, abyste někoho nenadřazovali a jiného nepodceňovali ani nesráželi a i třeba nevědomě mu neubližovali. Tým je na to neustále velmi citlivý a vždy to cítí a pozná to.

Komunikujte a chvalte

V týmu je důležitá komunikace. Mluvte o tom, co se povedlo i co je třeba zlepšit. Pokud se vás zaměstnanci ptají a vy nevíte odpověď, klidně jim sdělte, že si nejste jisti, jak to v tomto případě je a že se to ale pokusíte zjistit. Chvalte svůj tým, ukažte lidem, že vám na nich opravdu záleží a že jste jeden z nich. Pokud jsou dva stejně inteligentní a snaživí žáci, ale vy jednoho stále chválíte a druhému vyčítáte i nadáváte, že se mu cokoliv nepovedlo, vytvoříte časem dva odlišné jedince v závislosti na tom, jak jste k nim vy sami přistupovali. To dokazují výzkumy. Chválený žák bude nakonec skutečně šikovný, ale z toho podceňovaného se stane průměrný jedinec. Tak je to i s vašimi členy týmu.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here