5 tipů jak se vyrovnat s rozchodem

0
1874

Máte za sebou rozchod a nejraději byste celý zbytek života strávili v posteli s horou popcornu a obklopení papírovými kapesníčky? Smutek k rozchodům patří a pláč vám může v mnohém pomoci. V určitou chvíli je ale potřeba se sebrat a začít znovu žít. Poradíme vám, jak si celý proces porozchodové depky trochu ulehčit.

1)    Svěřte se někomu blízkému

Možná to zní jako klišé, ale sdílená bolest je poloviční bolest. A v případě rozchodů to platí dvojnásob. Když se vypovídáte někomu blízkému, jistě vás pochopí a podpoří. Pokud najdete někoho, kdo vám poskytne potřebnou oporu, bude se vám rozchod zvládat podstatně lépe a snadněji se dostanete přes ty nejtěžší okamžiky.

2)    Nepátrejte po vaší náhradě

Sotva jste se rozešli a váš bývalý partner už si za vás stihl najít náhradu? Odolejte pokušení po novém protějšku pátrat na sociálních sítích. Listováním fotek a prohlížením nejnovějších statusů si nijak nepomůžete, spíše naopak. Výsledkem bude jen daleko větší bolest, zármutek, vztek a touha po pomstě. Zkuste tento fakt využít k něčemu pozitivnímu. Jestliže je vaše bývalá polovička tak daleko, že navazuje nové známosti, vy byste se měli také posunout. Nemusíte se bezhlavě vrhat do dalšího vztahu. Bohatě stačí, když se přestanete užírat a zaměříte se na sebe, svou rodinu a nejbližší přátele.

3)     Zapomeňte na pomstu

Touha po pomstě je naprosto normální. Nejraději byste tomu druhému nalili do kafe pořádnou dávku projímadla, zamkli ho nahého na balkóně nebo mu rozbili nos. Dokud si tu nejlepší možnou pomstu jen přehráváte v hlavě, je to v pořádku. Rozhodně se ji ale nesnažte uskutečnit. Nijak by vám nepomohla a nakonec byste svého počínání litovali. Svou naštvanost se snažte vybít jiným způsobem. Jděte si zaběhat, navštivte posilovnu nebo hodinu boxu.  

4)    Neopakujte stejné chyby stále dokola

Popřemýšlejte o důvodu vašeho rozchodu i o indiciích, které k němu vedly. V každém nefunkčním vztahu se oba partneři dopouští větších či menších chyb, které mají většinou tendenci opakovat stále dokola ve všech svých vztazích. Mohou to být třeba nesmyslné hádky, chorobná žárlivost nebo závislost na partnerovi. Jakmile si uvědomíte, čeho jste se ve vztahu, který ztroskotal, dopustili, můžete na svých chybách začít pracovat. Každou chybu přitom berte jako cennou zkušenost, bez které by se z vás nemohl stát lepší člověk.

5)    Najděte to pozitivní

Čas, který strávíte o samotě, můžete věnovat sami sobě. Nebojte se strávit celou neděli v posteli, začněte znovu malovat nebo s přáteli propařte celou noc, aniž byste museli doma cokoliv vysvětlovat. A jaké to největší pozitivum rozchodu? Pokud vám vztah s bývalým partnerem nevyšel, znamená to, že vaše životní láska na vás teprve čeká.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here