Žijte někdy offline

0
1703

Víkend, prodloužený víkend či dovolená přímo vybízí k tomu, abychom se na chvilku zastavili, dali si něco dobrého, strávili chvíli s rodinou, s přáteli a lidmi, jež máme rádi, užili si odpoledne na zahrádce, v lese nebo kdekoliv jinde, kde se cítíme dobře. Velmi často totiž sami zapomínáme, jak skvělý život vlastně je a nevážíme si těch zdánlivě obyčejných věcí.

Vypněte telefon

Možná máte práci, kde musíte být pořád online. Každý ale musí sám podle svého svědomí zvážit, zda je to opravdu nutné i o víkendu a o dovolené, a neustále sledovat mobil. Každý víme, jaký čas tím promrháme, kdy a kde musíme být k dispozici. Nikdo není nenahraditelný. Ale svůj život žijeme my, ne naši nadřízení. Zkusme se věnovat víc našemu offline životu, protože to pomůže nám i našim blízkým. Žijte naplno, ať na sklonku života nelitujete promarněných okamžiků.

Milovaní lidé

Dělejte vše proto, abyste své volno využili k tomu, abyste se více propojili s rodinou, přáteli, přírodou a činnostmi, které děláte rádi. Vyzkoušejte třeba něco z receptů po babičce, které pořád odkládáte. Uvařte si něco lahodného a konečně si v klidu vychutnejte své jídlo. Zapojte své děti, rodinu, přátele i známé. Užijte si každou společnou chvíli.

Procházky v přírodě i kultura

Obdivujte krásy na rozhlednách a objevte ty nejkrásnější výhledy do krajiny. Obdivujte krásu hor, řek, jezer, stromů, luk a hájů, flóry i fauny. Užijte si paprsky slunce i šumění deště, zasněžené vrcholky hor i barvy podzimu. Zajděte si do čajovny, kavárny či restaurace nebo s přáteli na nový film do kina či na představení do divadla. Pokud se vám nechce do města, udělejte si pohodlí a shlédněte svůj oblíbený film pěkně doma.

Oživte vzpomínky

Zavzpomínejte na ty, kteří hráli důležitou roli v našich životech. Uvědomte si, jak jsme smrtelní, a co všechno ještě v životě můžete zkusit stihnout. Poděkujte s pokorou za všechno, co máte a buďte za to vděční. Žijte někdy offline.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here