30 dní s čistou vodou a sami sebe nepoznáte

0
1652

Lidské tělo je tvořeno z velké části vodou, kterou potřebuje každá tělesná buňka. Jenže voda nám tak nějak není dost dobrá. Často si ji všelijak vylepšuje a nahrazuje. Pijeme vodu sycenou, slazenou, ochucenou, kávu, víno, destiláty i pivo. Vše z nápojového lístku vylučte na pouhých 30 dnů ve prospěch čisté vody. I když nebudeme měnit své stravovací návyky, ani aktivní každodenní zátěž, vaše tělo to pozná.

Zvýšíte své tvůrčí i rozumové schopnosti

I podle studii uveřejněné časopisu Neuroscience vás po 30 dnech mozek překvapí rychlejšími reakcemi. Kromě kyslíku potřebuje mozek jako jeden z nejrychlejších stimulantů čistou vodu. Čeká vás lepší soustředěnost a jasnější myšlení. Dejte si denně 8 až 10 sklenic vody a vaše poznávací schopnosti se zvýší o 30 %.

Omládnete

Budete vypadat mladší než vaši vrstevníci, voda zpomaluje proces stárnutí pokožky, udrží v ní vláhu. Zvlhčuje pokožku, udržuje ji hladkou, pružnou, zářící, zdravou, mladou a bez vrásek. Ozdraví i svalové tkáně, kde udržuje správný tonus. K dosažení účinku je třeba pít jen čistou vodu. V listu Daily Mail je uveden příklad ženy ve věku 42 let, která po důsledném 30 denním pití čisté vody vypadala o 10 let mladší. Vymizely jí bolesti hlavy a špatné trávení. Pila 3 litry vody denně. Zmizely jí tmavé kruhy pod očima i povadlá pleť a zhubla.

Budete zdravější a odolnější

Čistá voda je katalyzátorem obnovy organismu a optimalizace všech jeho funkcí. Udržuje výkon ledvin a jater na správné úrovni. Tyto orgány zodpovídají za detoxikaci organismu i odstranění odpadů a solí z krve. Výzkumy potvrdily, že pravidelné pití čisté vody stabilizuje pH organismu, snižuje výskyt kamenů a písku v ledvinách, brání bolestem hlavy i jiných orgánů.

Posiluje srdce

Pravidelné a dostatečné pití vody snižuje riziko srdečního kolapsu, krev řídne a klesá krevní tlak. Sklenice vody hodinu před spaním sníží riziko srdečního kolapsu a infarktu myokardu, neboť zajistí snadnější dodávku kyslíku srdci i ostatním orgánům. Americký Journal of Epidemiology and Community Health zveřejnil výsledky šestiletého výzkumu lidí, kteří pili více než 5 sklenic vody denně. Jejich úmrtnost na srdeční kolaps byla o 41 % nižší než u těch, co pili jen 2 denně.

Zpevníte kosti a budete hubenější

Voda pomáhá zachování chrupavek a kloubů. Určitá část podkožního tuku zmizí za 30 dnů, odvede toxiny a odpady z životně důležitých orgánů i břišní tuk. Nejprve váha stoupne a tělo akumuluje nečekané množství čisté vody. Pak tělo přepne na nový režim a voda zbrzdí konzumaci potravy. Budete spotřebovávat méně kalorií a hubnout, neboť voda snižuje pocity hladu. Kalifornská dietoložka Andrea N. Giancoli radí vypít ½ hodiny před jídlem 1 až 2 sklenice vody pro snadné trávení a menší porci snězeného jídla. Zlepší se vám metabolismus stimulující látkovou výměnu, když ráno po probuzení vypijete ½ litru vody o 24 %.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here