Spolupráce s negativními jedinci

0
1389

Negativní jedinci popírají jakoukoli logiku. Někteří žijí v blažené nevědomosti negativity a tu kolem sebe šíří, jiní jsou zcela spokojeni v nekonečném chaosu. Mnoho studií ukázalo, jak velký negativní vliv má dlouhodobý stres na náš mozek.

Destruktivní vliv

Stačí jen několik dní silného stresu a způsobí to změny v naší paměti. Týdny stresu zničí dendrity, což jsou cesty, kterými vzájemně jednotlivé neurony komunikují a měsíce stálého stresu mohou zcela zničit samotné neurony. Pokud jste pod dlouhodobým stresem, má to prokázaný destruktivní vliv na váš mozek. Je jedno, zda daný stres vytváří okolnosti anebo lidé. Je třeba se vypořádat se složitými lidmi, jenž na nás stres přenáší.

Nastavení limitů

Neustále si stěžující lidé mají radost, když je stále někdo poslouchá. Je důležité druhého vyslechnout, ale pomyslná hranice, kdy to dotyčný se svým stěžováním přehání, je tenká. Jděte si prostě po svém. Není důležité si stěžovat, ale i umět pochválit. Pokud vás někdo saje jako upír svým stěžováním, utněte to hned v začátku.

Emocionální vzdálenost

Je náročné poslouchat někoho, kdo si stále stěžuje a dostává vás do špatné nálady. Poslechněte si jej, poraďte mu, ale pokud na vaše rady stále odpovídá negativně, nemáte mu co nabídnout. Nemusíte se cítit zle. Je třeba si udržet určitou emoční vzdálenost od těch, kteří si prostě nechtějí nechat pomoct, babrají se ve svých potížích a jen si neustále stěžují.

Zaměřte se na řešení

Nezaměřujte se na problémy, ale na řešení. Všichni problémy vidíme, ale není třeba o nich neustále mluvit. Je třeba se zaměřit na konkrétní řešení problémů a posunout se dál. Pokud vás bude dotyčný dále vysávat a rady nepadnou na úrodnou půdu, neztrácejte čas ani energii. Udržujte si od problému těch druhých stále určitý odstup, abyste jej stále mohli vidět nezaujatě.

Odpustit, ale nezapomínat

Pokud máte dostatečně vysoké IQ, ale i silnou emoční inteligenci, umíte lidem odpustit. Nikdy ale nezapomínejte. Odpouštění vás umí posunout dál. Neznamená to ale, že vždy musíte chybujícímu dát druhou šanci. Pamatujte si a nezapomínejte na to, co se stalo v minulosti. Poučte se, získejte zkušenost a pouštějte si do svého života jen ty, co si to zaslouží a netáhnou vás dolů.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here