Kdy říci novým příležitostem ano

0
1292

Je třeba přestat hledat výmluvy, abychom nemuseli situacím ve svém životě říci ano. Vymlouvat se na nedostatek času, hodně práce, nemoc a podobně. Někdy je to obava a strach. Nejdete na večírek, protože vás sice pozval fajn kluk, ale nikoho jiného tam neznáte, tak se raději omluvíte. Nemáme moc rádi neznámé situace.

Obava

Každý z nás se někdy bojí vyjít ze své komfortní zóny. Pokud nemusíme dělat to, co je pro nás nové, cítíme se prostě v bezpečí a jsme v pohodě. Není moc možností, kdy selžeme a to nám vyhovuje. Člověk nerad dává najevo svou zranitelnost. Nikdo nemá rád, když mu něco nejde a často si neumíme ani říci o pomoc. Je nám příjemné, když můžeme dělat to, v čem se vyznáme, jde to rychle a automaticky.

Je to stále dokola

Dělá nám velký problém vrhnout se do nových věcí. Někdy se tolik bojíme toho, co přijde, když je každý okamžik poprvé. Každá situace byla někdy v minulosti nová. Je to stále dokola.

Promarněné příležitosti

Možná se bojíme a někde hluboko v sobě máme strach, který se při každé příležitosti vystoupení z komfortní zóny hlásí vehementně o slovo. Je třeba s tímto strachem bojovat. Život totiž nepočká, až bude ten vhodný moment, nepočká, až se přestaneme bát. Bez ohledu na to, jak se nakonec rozhodneme, životní osudy ostatních se budou stále dít i bez našeho přičinění. Život nepočká, až budeme mít peníze a budeme si smět užívat život bez starostí. Je nutné mít na mysli, že zestárneme a postupně nás budou tížit zcela jiné věci, než je málo peněz. Nebude nám sloužit zdraví a na vysněnou cestu kolem světa už se opravdu nikdy nevydáme.

Nečekejme, až bude pozdě

Život nepočká, až nás někdo pozve na rande, nebo až pozveme někoho na rande my. Nečekejme ani my a nenechme náš život uplynout pod rukama a nechat jej napospas svému osudu. Vydejme se na cestu plnou dobrodružství právě nyní. Klidně s poloprázdnou peněženkou a věřme, že to prostě nějak dopadne. Ono to totiž vždycky nějak dopadne. A při nejhorším si alespoň přivezeme spoustu zážitků a nových zkušeností. Třeba nám také opravdu něco vyjde. A i když nám všechno nevyjde přesně podle představ, možná zažijeme něco jiného a od toho na tom světě přece jsme.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here