Jak na hydrataci pleti?

0
1392

Pokožka je tvořena téměř ze tří čtvrtin vodou. Životodárná tekutina je nezbytná zejména pro správné fungování kožních buněk a ochranu povrchové vrstvy. V okamžiku, kdy začne kůže ztrácet vodu, objeví se šupinky a zarudnutí, prohloubí se vrásky a přidá se nepříjemný pocit pnutí. Jak pleť znovu vzpružit a dodat jí potřebnou hydrataci?

Pleťový krém

Základem péče o dehydratovanou pokožku je mazání kvalitním denním a nočním krémem. Vybírat můžete z cenově dostupných krémů z drogerie, ale také těch dražších, které seženete v lékárnách a parfumeriích. Ne vždy je však cena jednoznačným ukazatelem kvality. Důležité je vybrat si takový produkt, který vaší pleti skutečně sedne a bude dělat to, co slibuje. Objevit ten pravý hydratační krém dá někdy pořádně zabrat, testování se ale rozhodně vyplatí.

Domácí maska

Alespoň 1x týdně dopřejte své pleti pořádnou dávku hydratace. Pleťovou masku z přírodních surovin si můžete připravit sami doma během chvilky. S hydratací pomůže hlavně avokádo, banán, bambucké máslo, olivový olej nebo kokosový olej a plnotučný tvaroh. Skvěle funguje kombinace rozmačkaného banánu a lžičky ovesných vloček. Skutečný zázrak pak můžete očekávat od masky skládající se ze lžičky kokosového oleje, lžičky medu a lžičky avokáda.

Make-up

Dokonce i make-up se může stát vaším dobrým parťákem v boji se suchou pokožkou. Při výběru se zaměřte na make-upy hydratační, které jsou vhodné pro suchou a unavenou pleť. Naopak se obloukem vyhněte make-upům a pudrům s matujícím efektem určeným primárně pro mladou a mastnou pleť. Ze suché pleti zbytečně vysají i tu poslední vláhu. K odstranění líčení pak používejte dvoufázové odličovače, mléka vhodná pro sušší pleť nebo nejlépe odličovací oleje.

Hydratujte zevnitř

Péče o zevnějšek je důležitá, dobrých výsledků však dosáhnete pouze tehdy, pokud budete tělo zavlažovat také zevnitř. Tolikrát zmiňovaný pitný režim, o kterém se neustále a všude mluví, je nezbytně důležitý pro naše zdraví i krásu. Nedostatečný příjem tekutin má za následek předčasné stárnutí pleti a tvorbu vrásek. Sklenici nebo rovnou celou lahev vody mějte proto neustále po ruce a v průběhu dne pravidelně upíjejte. Na zdraví!


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here