Jak rozchodit rozchod, i když je vám pod psa

0
1863

Rozpad vztahu, zejména dlouholetého manželství je zkouška nervů a pořádný stres. Pokud nás opustí partner, je nám opravdu pod psa a toužíme jej často získat zpět. Mnohdy se chováme jako pitomci a ho to jen ujistí v tom, že se nejspíš rozhodl dobře. Smířit se s tím, že je jednou provždy konec, je opravdu těžké.

Musíte se uklidnit a vrátit se opět zpátky na zem

Nejprve jste v šoku, nemůžete spát ani jíst, neustále bilancujete, co jste udělali špatně a co jste naopak neudělali a měli udělat. Přemýšlíte o tom, jak se tato situace dotkne vašich dětí. Nejprve musíte vychladnout, uklidnit se a začít myslet racionálně. Ve vztahu jste vždy dva a není jen vaše chyba, že jste sami. Přestaňte se do nekonečna obviňovat z rozchodu a utápět svůj splín v alkoholu. Zapojte rozum a zkuste najít důvody, proč vás opustil. Neházejte ale všechnu vinu jen na sebe.

Nekontaktujte jej první a dejte mu čas

Nevolejte mu, nepište mu zprávy ani maily, protože pokud odešel, byla pro něj situace mezi vámi neúnosná. Potřebujete si nejprve oba odpočinout od stresu a navíc on nevidí ve vztahu budoucnost. Nechte ho, ať si nejprve sám uvědomí, že situaci zvládáte a že se s ní vyrovnáváte po svém a nepřemlouvejte jej k návratu. Dejte mu čas, ať se i on zamyslí nad tím, co udělal, a tyto dny využijte jen pro sebe.

Posilte své sebevědomí a začněte na sobě pracovat

Neseďte doma a netrapte se. Donuťte se k odreagování. Udělejte si čas sama na sebe, dopřejte si masáž, začněte cvičit, kupte si něco hezkého na sebe a změňte nový střih účesu. Podpoříte tak i své sebevědomí. Toto soustředění se na sebe a hýčkání bude mít blahodárný vliv na váš organismus i na vaši mysl. Ukážete sobě i manželovi, že žijete naplno.

Dejte si schůzku v kavárně na neutrální půdě

Po několika týdnech, až si utřídíte myšlenky, se můžete setkat. Schůzka musí proběhnout na neutrální půdě. Místo nesmí být spojeno s předchozími rozepřemi. Vám oběma se bude lépe dýchat v prostředí klidné kavárny, než v doma v bytě, kde jste se neustále dohadovali o úklidu, nesplněných slibech a dalších věcech.

Zapojte zdravé sebevědomí

Pokud uvidíte partnera poprvé od doby, kdy odešel, poslední věc, kterou má vidět, je to že vás jeho odchod zdrtil a vy jste na něm stále závislá. Jestli ho chcete nebo už nechcete zpět, v obou případech se chovejte na schůzce asertivně a sebevědomě. Ukažte, že jste žádaná, atraktivní a zasloužíte si být milovaná. Krása totiž nikdy není jen vnější skořápka, vždy vychází i z toho, jak se sami uvnitř cítíte.

Mluvte o změně a věcně diskutujte

Opatrně naznačte, že jste měli čas přemýšlet nad věcmi, které je třeba určitě změnit. Prokažte svou dobrou vůli a částečně také ustupte ze svých stanovisek, na kterých jste trvali předtím, než partner odešel. Diskutujte konstruktivně a věcně. Zejména muži jsou hákliví na svou pravdu, i když se vám to zdá nefér. Vztah dělá vždy žena. Netlačte partnera zpět, pokud to bude rozhodnutí vynucené, nezapomene na to a časem to zase skončí stejně. Krátké odloučení vám velmi často pomůže pročistit si hlavu od zbytečných maličkostí směřujícím k hádkám. Přiznat si, že vaše manželství či partnerství potřebuje pomoc, je prvním krokem ke zlepšení vztahu. A pokud je to rozchod definitivní, srovnaní snadněji začnete žít nový život.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here