Co můžeme dokázat, když uvěříme v sebe

0
1678

Základem je, začít si věřit. Je to základní podstata úspěchu, ale i neúspěchu. Pokud si uvěříte, můžete dosáhnout nejedné své vytoužené mety. Dejte si šanci a klidně si dopřejte i prohru. Chybami se totiž člověk učí. Pochybnosti nejsou na místě. Víra uzdravuje a vede k našim cílům. Dejte si naději a do každého pokusu vložte maximum. Fakt, zda si věříme, či nevěříme, nemá žádnou přímou souvislost s našimi schopnostmi a potenciálem. Je třeba uplatnit své předpoklady a dovolit si v hlavě najít cestu k úspěchu. To, že si věříme i nevěříme, se odehrává výhradně v naší hlavě.

To, co je v hlavě

To hlava nás ovládá a umí nás přesvědčit, že selžeme, stejně jako nás donutit začít na sobě tvrdě pracovat a vypracovat se nahoru bez ohledu na původní pozici, ze které vycházíme. Je úplně jedno, co v daném okamžiku umíme nebo neumíme, ale co se naučíme. S tím správným sebevědomím a vírou v sebe sama jsme schopni naučit se cokoli a za čímkoliv bezhlavě jít. Každý z nás může stejně uspět i neuspět. Jde o to, zda využijeme svůj potenciál. Pokud v nás uvěří i jiní, o to více máme šancí jít kupředu a uspět. Stejně tak nám ale dokáží vzít víru a přesvědčit nás o tom, že bychom si vůbec věřit neměli. Ani jedna z možností nesouvisí s našimi schopnostmi. Mysl je důležitá a hravě si poradí s naším tělem, když uvěříme sami v sebe. Vše je pouze v naší hlavě. Víra a disciplína je největším pohonem na cestě vstříc svým vysněným cílům.

Věřte sobě, jako věříte svým dětem

Když žák předčí svého učitele, znamená to, že je učitel opravdu velmi dobrý. Pokud jste se již několikrát přistihli a říkáte si, že vaše děti jsou mnohem lepší než vy, odvedli jste perfektní práci. Věřit druhému člověku, že právě on může uspět, nás nestojí ani korunu, ale pro naše blízké má čarovnou moc. Je to k nezaplacení stejně tak, jako věřit sami sobě. Je to úplně za stejné peníze jako si nevěřit, ale výsledek je naprosto jiný. Neopouštějte svůj kruh štěstí, stejně tak, jak nedovolujete jej opustit svým dětem. Stále je podporujete, vedete, povzbuzujete a věříte jim. Stejně tak to dělejte i se sebou samými. Dosahovat stále vyšších met právě za pomoci svého okolí je velmi prospěšné pro naše děti i pro nás samotné. Příklady táhnou, a jít příkladem svým dětem je to nejlepší, co pro ně můžeme udělat. Proto den co den překonávejte sami sebe. Pak budeme mít jistotu, že naše děti budou chtít být jako my nebo mnohem lepší než my.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here