Budíte se v noci ve stejnou dobu? Přečtěte si, co to znamená.

0
2081

Lidské tělo je jako velký stroj plný vzájemně propletených fyzických i psychologických procesů. Musí si nutně v noci pořádně odpočinout, jinak je něco špatně. Raději vždy ulehněte dříve a dopřejte si tak vždy dostatek hodin kvalitního spánku.

Od 21:00 do 23:00 hodin

Doba, kdy se většina lidí ukládá ke spánku. Dochází k doplnění enzymů, endokrinního systém řídícího hormony a metabolismus, a tělo se dostává do rovnováhy. Pokud se po krátkém spánku v tuto hodinu budíte nebo nemůžete usnout, vaše tělo je stále v pohotovosti. Přemýšlíte nad denními událostmi a připravujete se na zítřek. Před spaním nejezte a hodinu před spaním vypněte všechny obrazovky, jako televizi, počítač a mobil. Večer meditujte. Před spaním si na chvíli sedněte a vypusťte myšlenky. Pomáhá i čtení beletrie.

Od 23:00 do 1:00 hodin

Většina lidí jde doopravdy spát. V těle pracuje zejména žlučník, který rozkládá tuky. Vyhněte se příliš tučným jídlům. Pokud se často probouzíte v tuto dobu, máte někde hluboko ukrytou křivdu a zášť. Podle čínské filosofie se mění živá a energetická síla Jin na Jang a je energií pro zítřejší den. Je třeba se zaměřit na sebe uznání a lásku sami k sobě. Nalezněte klid a uvolněte všechny své pocity frustrace a hněvu.

Od 1:00 do 3:00 hodin

Čas velmi důležitý pro obnovu našeho organismu. Orgány se detoxikují a krev se čistí za pomocí práce jater. Probouzení v tuto dobu značí vztek a zadržování negativních emocí. Je třeba se vyrovnat s emocemi, nechat je odejít a uchovat si pozitivní emoce.

Od 3:00 do 5:00 hodin

Tělo se na další den čistí v dýchacím ústrojí, dýchacích cestách, plicích a dutinách. Potíže s plícemi souvisí s pocity žalu, samoty a smutku. Zaměřte se na dýchání, dýchejte zhluboka a pomalu. Meditujte a zaměřte se na pozitivní emoce, které necháte proudit celým svým tělem.

Od 5:00 do 7:00 hodin

Čas pro tlusté střevo, proto je vhodné chodit na stolici ráno. Pokud se v tuto dobu probouzíte, i když nemusíte, potíže hledejte ve špatné stravě. Zpracované, konzervované a umělé potraviny či polotovary vyměňte za čerstvé suroviny plné důležitých živin. Výsledek správné skladby potravy pocítíte na svém spánku i celém životě.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here