Čokolády, cukrovinky i polotovary poškozují naši paměť

0
3118

Hledáte důvody, proč nejíst sladké a vyvarovat se pochutinám a nezdravým jídlům? Kromě přibírání vám dáme pár dalších důvodů. Prostě nejezte už konečně jídlo a potraviny, které vám škodí. Čokolády, oplatky, cukrovinky, pochutiny a polotovary totiž útočí i na naši paměť. Pokud chcete být zdraví, vsaďte na čerstvé potraviny, ovoce, zeleninu, čerstvé maso, ryby, žádné polotovary, pochutiny a cukrovinky. Je třeba se starat o svoje tělo.

Pozor na cukrovinky

Není již dlouho žádnou novinkou, že zejména ztužené rostlinné oleje obsahují takzvané trans tuky neboli trans mastné kyseliny. Ty se používají bohužel v dnešní době snad všude. Používají se zejména při smažení, fritování, ale i při klasickém vaření, při výrobě čokolád, sušenek, oplatků, velikonočních figurek a čokoládových kolekcí na Vánoce. Jsou i ve smažených brambůrkách a pražených oříšcích. A nevyhnete se jim ani při výrobě klasických hotových jídel a polotovarů. Trans mastné kyseliny – tedy nezdravé tuky významně destruktivně ovlivňují paměť každého z nás naprosto v každém věku.

Potravinářský průmysl orientovaný na disk

Potravinářský průmysl je zcela nevyzpytatelný a nedá se mu věřit. Peníze a zisk jsou základ. Bohužel prošel zákon, že na obalech výrobků se množství a obsah škodlivých trans tuků uvádět prostě nebude. Teď už vůbec nevíme, co tedy vlastně jíme. A tak to často házíme za hlavu nebo o tom ani nevíme a jíme vše možné. Jenže přitom hloupneme. Mnohé výzkumy prokázaly alarmující výsledek. Muži konzumující nejvíce trans mastných kyselin měli výsledky v testech paměti o 10 % horší, než mají muži, kteří nejedli žádné či téměř žádné. U žen je to samozřejmě stejné. Nejezte škodlivé potraviny, nepřibírejte, nestávejte se nemocnými a nenechte paměť stagnovat a degenerovat.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here