Co způsobí nadměrný příjem masa s tělem?

0
2037

Stále více lidí vyřazuje z jídelníčku maso nebo jeho konzumaci omezuje. Vegetariánů a veganů stále přibývá z etických nebo zdravotních důvodů. Pokud se rozhodnete stát se opakem vegetariána a budete přijímat stravu tvořenou výhradně masem, vaše tělo bude v šoku. Pojídání pouze masa by znamenalo nedostatek vlákniny, což vede k zácpě, bolesti a dalším mnoha obtížím.

Sacharidy a bílkoviny

Pokud nebudete přijímat sacharidy, přijdete o nejjednodušší způsob, jak získat energii. Tělo se pak uchýlí i ke spalování tuku a rozpadu životně důležitých proteinů, což je nebezpečný vedlejší účinek konzumace jen masa. Došlo by k otravě z bílkovin a dostavila by se žaludeční nevolnost, průjem a potenciálně i smrt vyvolaná nárůstem močoviny, která vzniká po přeměně bílkovin na glukózu v játrech.

Dlouhodobá konzumace masa

Maso z králíka by bylo při samostatné konzumaci obzvlášť nebezpečné. Je velmi málo tučné, takže by se tělo uchýlilo ke spalování vlastního tuku. Krátkodobě to nevadí a jde o dobrou dieta na zredukování váhy. Problémy by se ale dostavily až při dlouhodobé konzumaci. Bylo zdokumentováno, že můžete sníst hodně masa z králíka a neustále při tom hubnout.

Nedostatek vitamínu C

Další potenciální problém je nedostatek vitaminu C, protože na rozdíl od většiny ostatních živočichů si jej lidské tělo nedovede samo vyrábět. To způsobuje kurděje, tedy krvácení z dásní, pod kůži, do svalů, nehtových lůžek, vnitřních orgánů, dále pak sníženou odolnost proti nemocem a poruchu krvetvorby.

Jak jíst pouze maso a přežít

Inuité se v Kanadě stravovali téměř výhradně masem, a přesto to přežili. Jedli vnitřnosti jako játra, která obsahují vitaminy D a A, a pak mastné ryby obsahující omega-3 mastné kyseliny. Vyvinula se u nich větší vlastní játra a byli schopni vylučovat větší objem moči, aby se následně zbavili více močoviny. Jedli také velké množství syrového masa.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here