Síla zvyku! Osvojte si ty správné

0
1560

Naše zvyky neodmyslitelně patří k našemu životu a podle výzkumů nám z podílu 45 % řídí život. A proto je dobré si osvojit ty zvyky, které vedou ke zlepšení kvality života.

Přivstaňte si

V brzkých ranních hodinách se naše tělo i mysl může lépe soustředit na dlouhodobé cíle. Pokud nejste ranní ptáče, začněte se svojí změnou velmi pomalu a zvolna. Nařiďte si tedy svůj budík o 15 minut dříve, než obvykle a za týden si jej nařiďte zase o dalších 15 minut. Postupně se snažte budík nastavit svůj budík alespoň o hodinu dříve. Nezapomeňte, že je to prostě o zvyku, a když vytrváte, povede se to.

Zdravá snídaně

Nejde o klišé. Zdravá strava je klíčová. A snídaně je opravdu základ každého našeho dne. Zapojit tento zvyk se zdravou snídaní vám nezabere mnoho úsilí. Snídani si naplánujte a vstávejte o trochu dříve, ať si ji vychutnáte. Přidejte zdravé svačiny, večeře a obědy.

Pijte vodu s citronem

Sklenka vlažné vody s citronem po ránu vám nastartuje metabolismus, posílí imunitu a dokonale hydratuje tělo. Vyplaví toxiny, které se vám přes noc vždy v těle usadí.

Pravidelně cvičte

Cvičení je jeden z nejdůležitějších zvyků, které je dobré praktikovat v jakékoliv formě každý den. Nemusíte zrovna běhat maraton. Ob den si zajděte do fitka či tělocvičny a v další dny se zaměřte na procházky. Klidně zvolte lehké cvičení, které vás bude motivovat k dalším cílům.

Prospěšnost chůze

Choďte 10 000 kroků denně, neboť každodenní zdolání této vzdálenosti prospěje vašemu tělu. Chůze je nejpřirozenějším pohybem a jedním z nejjednodušších způsobů, jak se zcela přirozeně zbavit přebytečné nadváhy.

Úsměv na tváři

Studie a výzkumy dokazují, že lidé, kteří se často usmívají, mají opravdu celkově šťastnější život. Lépe se jim daří, na ně lidé pozitivně reagují. A právě smích je také skvělý způsob, jak dosáhnout klidu pro svou vlastní mysl.

Využívejte efektivněji čas

Umění efektivního využití času je základním stabilním kámenem, který vede k úspěchu. Každý ví, kde se svým časem nejvíce plýtvá. Zamyslete se nad tím, kde svým časem plýtváte právě vy.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here