Tetování, které dokáže změnit barvu podle hladiny cukru v krvi

0
2252

Milujete tetování? Tak takové jistě ještě nemáte. Nový typ tetování totiž mění barvu v závislosti na hladině cukru v krvi. Žít s diabetem 1. či 2. typu není přece vůbec jednoduché. Mimo mnoho jiného musíte průběžně sledovat svou hladinu cukru v krvi, což v praxi obnáší zejména opakované píchání se do prstů nebo třeba implantaci speciálního podkožního zařízení. Specializování odborníci z Harvardu a MIT nyní přišli ze zcela novým a velice elegantním řešením. Jde o biosenzorické tetování, které průběžně mění svou barvu.

Inovativní inkoust

Nejde samozřejmě o jen tak ledajaký inkoust. Tento druh tetování se provádí inovativním inkoustem zvaným DermalAbyss, který přesně dokáže změřit úroveň pH, koncentrace sodíku a glukózy v krevním oběhu. V případě, že je glukózy ve vaší krvi příliš mnoho, vaše tetování zhnědne. Nadbytek sodíku v těle pak zcela dokonale signalizují odstíny zelené barvy viditelné pod UV světlem. Změny hodnoty pH signalizují fascinující odstíny purpurové a růžové barvy. S DermalAbyss se dá pracovat v podstatě úplně stejně, jako se pracuje s klasickým tetovacím inkoustem, který již známe. Každý zájemce si bude moci vybrat, co si chce přesně na své kůži nechat vytetovat a zvěčnit.

Jak tetování funguje

Inovativní inkoust DermalAbyss samozřejmě není nijak napojen přímo na krevní řečiště. Potřebné informace toto tetování získává z takzvané intersticiální tekutiny, která ve všech tělech živočichů vyplňují mezibuněčný prostor. Asi jedinou vadu na kráse tohoto jedinečného tetování představuje skutečnost, že výše popsané tetování a jedinečná technologie doposud nebyla nikdy testována na lidech. Není tedy v současné době úplně jasné, jak dlouho tetování tímto inkoustem vydrží, zda nebude třeba vyvolávat alergické reakce a další vedlejší účinky. Pokud ale při dalším testování nenastanou žádné velké potíže, půjde do budoucna o skvělou alternativu k současným již používaným metodám.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here