Trpíte stresem, špatnou náladou a depresí? Vyrazte do přírody a do společnosti

0
1590

Hodiny strávené na sociální síti vám nikdy nenahradí sdílení dobré nálady v kruhu přátel. Chození do společnosti, trávení času venku v přírodě, společné zážitky s rodinou, přáteli či partnerem jsou velkou šancí, jak se zbavit stresu. Zdravotní přínos těchto aktivit je nesporný. Trávení času ve společnosti také úzce souvisí s dlouhověkostí, protože vám tento čas umožní uvědomit si, že člověk je součástí něčeho mnohem většího, než je jen jeho vlastní svět. Pomáhá nám to dívat se na věci a problémy kolem nás s nadhledem. Moci sdílet se spřízněnými lidmi jejich energii je obrovsky ozdravující. To přes internet tak dobře opravdu nejde. Umět se odreagovat a dobít energii navzájem je nejlepší lék na všechny chmury.

Ze společnosti do přírody

Podobné účinky má i trávení času venku v přírodě. A je jedno, zda jste tam v hloučku přátel, nebo sami v tichosti meditujete v lese na pařezu. Venku v přírodě si znovu uvědomíte tu nekonečnost nebe i vesmíru, sílu země, krásu stromů a květin, majestátnost hor a sílu zadívání se na vodní hladinu nebo do plamenů ohně. Najednou si zase uvědomíte, že jste součástí mnohem většího a nádherného světa, což vám ohromně zvedne náladu, zažene chmury, pročistí hlavu, utřídí myšlenky a přispěje to ke zlepšení a zkvalitnění spánku.

Zapisujte si emoce

Pokud si začnete své emoce zaznamenávat i s událostmi, které je vyvolaly, lze najít příčinu toho, co stres způsobuje, ale i to co způsobuje radost. Deník představuje velmi snadný a účinný způsob, jak sledovat stav svojí mysli po celý den. Pokud jej opravdu chcete využít ke zmírnění stresu, musíte si jej psát zodpovědně a snažte se vždy identifikovat myšlenky a situace vyvolávající negativní a stresové reakce i situace vzbuzující pocit nejistoty a hněv. Získáte přehled o vašich denních aktivitách, vytvoříte si v životě řád a snadno co naplánujete, co je ten den udělat. Zapisujte si schůzky, úkoly, rodinné i pracovní povinnosti. Možná zjistíte, že moc pracujete a málo se bavíte. Relaxace je totiž důležitá, a pokud nám chybí, jde o příčinu stresu.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here