Nadprůměrně úspěšní lidé ve svém volnu dělají věci jinak

0
1847

Co děláte o víkendu? Odpočíváte, nebo se naopak snažíte dohnat ten všechen ztracený čas? Věnujete se různým aktivitám, pro které vám v týdnu nezbylo místo? Tak to totiž dělají úspěšní lidé. Můžete být i výjimečně úspěšní. To ale na sobě musíte být ochotni pracovat. Mnoho z nás víkend bere jako čas k povalování, ale vysoce úspěšní lidé mají jiný pohled na věc.

Vstávejte o víkendu brzo

Víte, že generální ředitel společnosti Apple vstává denně ve 3:45? Ano i o víkendech. Často si říkáme, že máme nárok ležet v posteli až do oběda. Ano, každý z nás někdy potřebuje pořádný odpočinek a spánek je důležitý. Nejúspěšnější lidé ale vědí, že čas je pro nás nejcennější a je třeba jej využít.

Věnujte se svým koníčkům

Pokud chceme být úspěšní, nemůžeme svůj celý život strávit jenom prací. Vše musí být v rovnováze. Víkend nepropracujte, ale ani neproválejte. Ti nejúspěšnější lidé vědí, že je třeba se mezi prací i velmi dobře bavit. Nejvíce inspirace a motivace totiž přichází ve chvíli, kdy jsme šťastní a bezstarostní.

Ve chvílích volna a o víkendu sportujte

Čistá mysl sídlí ve spokojeném těle. Nejúspěšnější lidé sportují během týdne, ale i o víkendu nebo na dovolené. Vědí, že musí být v kondici. Nemusí podávat žádné profesionální výkony, ale zabere chvilka v posilovně, hodina tenisu, odpolední golf nebo procházka lesem či v horách.

Neustále čtěte

K tomuto bodu není třeba něco dalšího dodávat. V knihách je mnoho moudrosti. Je jedno, co čtete, podněcuje to naši fantazii a rozšiřuje nám to obzory. Čtěte ale i mezi řádky a hned tak se z ničím neztotožňujte. Nemusí to být pravda, nemusí to být vaše cesta, jen se inspirujte.

Máte volno? Buďte offline.

Spousta z nás je na příjmu i o víkendech. Úspěšní lidé ale umí na dovolené i o víkendu vypnout své mobilní telefony, PC a internet. Jdou ven, do přírody, sportovat a procházet se. Jdou se odreagovat a čerpat energii.

Buďte o víkendu se svou rodinou

Pokud hodně pracujete v týdnu, buďte o víkendu se svou rodinou. Věnujte se svým dětem, své partnerce či partnerovi, buďte s rodinou a se svými přáteli. Nic v životě totiž není důležitější, než oni.

Vytvořte si plán na celý týden

Aby vás v pondělí pracovní povinnosti neporazili hned ráno a nezahltili vás na celý týden, udělejte si v neděli večer seznam nejdůležitějších věcí, které je třeba v týdnu zařídit a udělat. Disciplína přináší výsledky.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here