Buďte šťastní v přítomném okamžiku

0
1430

V každodenním koloběhu života má každý z nás občas dny, které jsou pohodové a vše nám vychází. Pak jsou ale naopak dny všední, rutinní a také pod psa. Mezi ty nejhorší dny se řadí dny, které jsou plné nepříjemností a dokáží nás zcela jistě rozhodit. Když se vám od rána nic nedaří, snažte se tomu nepoddávat a srovnejte se hned v zárodku.

Úsměv je základ úspěchu a smích léčí

S úsměvem jde všechno lépe. Úsměv na tváři vás nic nestojí, lidé na vás budou dobře reagovat a všechny škarohlídy kolem sebe spolehlivě naštvete. Dobře jim tak. Začněte se usmívat, a i když máte den blbec, zkuste si představit, že se vám vše daří a klape jak má. Věřte, že to skutečně zafunguje. Pak už se nebudete jen usmívat, ale i smát a máte vyhráno. Být šťastný a spokojený má vliv na váš život a to bez ohledu na okolnosti a okolí.

Zařaďte afirmace

Afirmujte pozitivní přesvědčení a vše bude dokonalé. Afirmace jsou slovní spojení vytvářející přesvědčení a ujištění. Ideálně je používejte denně a naučte se myslet a přemýšlet jen pozitivně. Hoďte negace za hlavu a nedejte jim šanci, aby škodily. Afirmace nám programují mysl i tělo na to dobré v budoucnu. Vlastní sestavené afirmace šité na míru jsou nejlepší, protože umocňují touhy, cíle a záměry. Říkejte si je několikrát denně. Vždy si vyberte alespoň jednu denně a tu si stále opakujte. Všechno co dělám, se mi daří. Přitahuji pozitivní emoce, pocity, myšlenky, zprávy, situace a osoby do svého života. Tvořím si vlastní svět. Jsem v pohodě právě teď a tady. Jsem pozitivní, optimistický a šťastný.

Rozhlédněte se kolem sebe

Zkuste se dobře rozhlédnout okolo sebe, neboť je všude kolem nás plno drobností, které vídáme každý den, ale nevnímáme je. Jde o drobnosti, které pohladí po duši a jsou balzámem na nervy. Hrající si děti, nádherná obloha, stromy i domy, sluneční paprsky, ptáci, hory i květiny. Příroda je nejlepším lék na splíny. Meditujte a, afirmujte a radujte se z krásy kolem vás.

Zapojte aromaterapii

Aromaterapie je příjemná záležitost. Vůní lze odvát mnoho negativních věcí. Může to být třeba i váš oblíbený parfém. Z olejů do aromalampy si vyberte tu svou vůni, která vašemu nosu nejvíc lahodí. Borovicová esence snižuje úzkost, stres a deprese. Citrusová vůně dodává energii, zlepšuje náladu a zvyšuje koncentraci. Levandulová a jasmínová vůně nádherně zklidní, odbourá nespavost, zmírní depresi a zlepší náladu. Rozmarýn zažene únavu, zvýší soustředění a zbystří paměť. Máta dodá svěžest, radost a lepší náladu.

Psychika jako nedílná součást naší existence

Psychika je nedílnou součástí naší existence a její role je nepopiratelná. Způsob vnímání všeho a všech kolem utváří dennodenní pohodu i nepohodu. Je pouze na nás, jak se dalece necháme všemi okolnostmi ovlivnit k negaci. Svůj život si utváříme sami a je jen na nás, jaké informace, zprávy a lidi si do něj vpustíme. Nedejte šanci negativním pocitům a náladám, neboť se budou odrážet v dalších situacích i hodinách. Smějte se nezávisle na okolnostech a okolí. Je to ze začátku těžké, dá se z toho ale vypracovat zvyk. K dobré náladě a k tomu být šťastný se motivujte. Chtějte mít život pohodovější, šťastnější a lepší.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here