Ženská depilace a mýty

0
1613
Ženská depilace a mýty

Letní sezóna je v plném proudu a s ní začíná i hlavní sezóna opalovacích krémů. Pokud ještě nemáte jejich zásobu, rychle to napravte. Opalovací krém patří na obličej i celé tělo a potřebujete jej na dovolenou nebo jen na procházku do města. Správný ochranný faktor, správnou konzistenci krému a správnou požadovanou výdrž si nastudujte. K létu a opalování neodmyslitelně patří také ženská depilace. Kolem ní stále koluje spousta zcela zaručených tipů a informací, které jsou spíše mýty, jak pravdou. Většina je trošku nesprávných, nepřesných a zavádějících. Ženská depilace je především v jarním letním obdobím již jakousi nepsanou nutností.

Dokonale do hladka

Dokonale hladké nohy zcela bez jediného chloupku, vyholené podpaží i třísla, to je již od žen společností vyžadovaná samozřejmost. Obecně je často zastáván názor, že ženy by prostě měly být dokonale hladké a to již prakticky na celém svém těle. O ženské depilaci ale stále koluje spousta mýtů, opravdu nespočet žen jim velmi bezhlavě věří. Možná jim dokonce věříte i vy. V první řadě je nutné podotknout, že depilace nerovná se epilace, i když mají obě tyto varianty stejný cíl, tedy dokonale hladkou pokožku na těle. Jsou mezi nimi ale velké rozdíly. Pouze si je stále ženy často pletou. Zatímco při depilaci se vaše chloupky pouze odstraňují na povrchu, v případě epilace se pak vytrhují přímo s kořínky.

Holení žiletkou

Možná jste to už slyšela, když se budete holit žiletkou, vaše chloupky vám porostou mnohem rychleji a mnohem tvrdší. Tohle je asi nejrozšířenější mýtus, který stále doprovází proces ženské depilace. Možná vám to tvrdila i vaše maminka, když jste ještě byli v pubertálních letech. Pokud si budete své nohy holit příliš často, budete je mít opravdu mnohem chlupatější, tak jsme to slyšeli v minulosti. Pravda je to jen částečně. Chloupky vám po depilaci neporostou rychleji, protože počet cibulek, ze kterých vám chloupky rostou, je pevně daný a zcela neměnný. Porostou vám ale o něco silnější, a proto můžete nabýt dojmu, že je jich více. Fousům se ale nikdy rovnat svou tvrdostí nebudou.

Časté holení a vliv na pokožku

Pokud máte obavu, že časté holení vadí pokožce, tento mýtus není pravdou. Pokud pro ženskou depilaci používáte opravdu ostrou žiletku, nejlépe vybavenou třemi břity, a po holení také své pokožce dopřejete uvedenou dostatečnou péči, vaše pokožka nijak netrpí a nestrádá. Pokud trváte na jednorázových holítkách, neměli byste je používat více než čtyřikrát. Vaše nohy byste si nikdy neměli holit pouze vodou, ale použít k tomu speciální gel nebo pěnu. Pokud ji nemáte, alespoň je namydlete mýdlem nebo použijte sprchový gel. Depilace nezpůsobuje zarůstání chloupků, to je další mýtus. Žiletka chloupky seřízne na povrchu pokožky, zarůstání chloupků vám hrozí po epilaci.

Depilace a slunce

Po ženské depilaci raději nechoďte nikdy ihned na sluníčko. Jakmile si nohy oholíte, je třeba je také velmi pečlivě ošetřit. Možná můžete na sluníčko, ale předtím byste si své nohy měly určitě namazat vhodným opalovacím krémem a to s vyšším faktorem. jsou ale ženy, které mají po holení pokožku podrážděnou a okamžitý přechod na slunce jim zrovna nesvědčí. Je tedy třeba vypozorovat, jak reagujete právě vy.

 

 

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here