TSA zámky pro bezproblémové cestování

0
3053
TSA zámek

TSA agenti nyní prověřují každé zavazadlo, a jakmile mají podezření, musí jej otevřít. V případě běžných zámků je můžete mít vylomený nebo přeštípnutý a zničený kufr. Vybavte se tedy zavazadlem se speciálním TSA zámkem, který tito kontroloři snadno otevřou a také opět zavřou.

Jak funguje TSA zámek

TSA zámek, neboli Transportation Security Administration, což je v překladu Přepravní bezpečnostní správa, je systém vyvinutý právě v reakci na 11. září 2001, který vede ke zvýšení bezpečnosti přepravních systémů v USA. Nyní se ale kontrolují zavazadla i v rámci EU a dokonce i na pražském letišti. Bezpečnostními pracovníky TSA je kontrolováno 450 letišť po celém světě, kromě USA i ve Velké Británii, na Novém Zélandu, v Nizozemí či v Tokiu.

Univerzální klíče

Pro ochranu při cestování letadlem tedy kontrolují bezpečnostní pracovníci již každé zavazadlo, které jde na palubu. Zavazadlo jde přes skenovací přístroj, který umožňuje vidět obsah, aniž by kufr musel být otevřen. Občas se ale musí obsah zavazadla kontrolovat fyzicky. TSA schválené zámky se dají otevřít univerzálním klíčem. Některé TSA zámky mají indikátor, který vlastníkovi zavazadla dá zprávu, že byl zámek otevřen pomocí univerzálního klíče.

TSA schválené zámky

TSA je ochrannou známkou společnosti Travel Sentry, v překladu Cestovní hlídka, která vždy musí schválit všechny designy těchto zámků a pak je opatřit identifikační značkou v podobě červeného diamantu. Certifikovaný kódový TSA zámek tak poznáte právě podle značky červeného diamantu. TSA zámek je integrován v zavazadlech a je do něj možné uzamknout oba jezdce zipu. Sázejte na tradiční značky, jako je Heys, March, SuitSuit, Stratic, Titan, Travelite nebo Check.In. Zakoupit můžete i TSA visací zámek a zavěsit ho na libovolné zavazadlo.

Nastavení vlastní kombinace

TSA zámky se od sebe liší, ale zacházení je intuitivní a velmi snadné. Než začnete TSA zámek používat, raději se ujistěte, že se zipy mohou volně pohybovat jen v případě, že je na zámku nastaven tovární kód 0-0-0. Ke změně na vlastní trojčíselný kód je nejprve třeba nastavit původní kombinaci, tedy při prvním použití kód 0-0-0 a pak postupovat podle následujících instrukcí:

  • použijte propisku ke stlačení tlačítka reset a držte, dokud neuslyšíte kliknutí
  • otočte číselníky na novou, vámi požadovanou kombinaci
  • zámek je tak nastaven na kombinaci nastavenou při puštění tlačítka reset
  • chcete-li změnit kombinaci, zadejte současnou kombinaci a postup opakujte


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here