Cena není jediný ukazatel při výběru zavazadla

0
1457

Ono totiž dražší nemusí být automaticky kvalitnější a to co je ve slevě, nemusí být výhodné. V současné době se často předháníme v tom, kdo má lepší mobil či kufr, nebo kdo co koupil výhodněji. Obchodní řetězce soutěží v pořádání slevových akcí, a spotřebitelé se často nechávají vlákat do pastí. Při výběru vašeho zavazadla a zároveň věrného společníka na cestách, sledujte vlastnosti, jako je tvar, materiál, zpracování, funkčnost nebo barva.

Do hor, na chalupu, k moři nebo do města

Už víte, k jakému účelu bude zavazadlo sloužit a co od něj očekáváte? Vydáváte se na cestu převážně letadlem, autobusem nebo ponesete batoh desítky kilometrů na zádech? Kufr může zároveň plnit funkci stylového módního doplňku, jiní spíše ocení praktičnost, snadnou manipulovatelnost a odolnost. Jde o investici do budoucnosti. Přímá úměra mezi cenou a kvalitou není vždy pravidlem, přesto raději sázejte na osvědčené a známé značky, jako jsou batohy, tašky a brašny Deuter, Odére či Vaude nebo naopak aktovky McNeill, kufry Heys, March, Titan, Travelite a SuitSuit.

Nejste tak bohatí, abyste si mohli kupovat levné věci

Přesto za zavazadla nemusíte utratit všechny úspory. Z dlouhodobého hlediska je kvalitní zboží podstatně ekonomičtější volbu. Nový batoh, brašna nebo cestovní kufr se nekupuje každý rok a jde o investici dlouhodobého charakteru. Životnost zavazadla se liší podle zvoleného materiálu a technice zpracování. Větší počáteční investice se v delším časovém horizontu pár let mnohonásobně vrátí.

Pohodlí při cestování

Chtějte cestovní komfort a berte v úvahu, že se svým batohem nebo kufrem mnohdy strávíme několik dní na cestách, při chůzi a také v nepříznivém počasí. Zavazadlo musí mít kvalitní nosný a úchopný systém pro maximální pohodlí a bezpečnost při přepravě. U batohů vsaďte na kvalitní provedení zádového systému a myslete na to, zda potřebujete větší množství menších kapes, anebo využijete spíše dvě velké hlavní kapsy. U kufru se zaměřte na kvalitu koleček, rukojeti a manipulaci se zavazadlem.

Estetika a praktičnost

Počítejte s tím, že jde o nákup, při kterém se nevyplatí šetřit, přesto nemusíte rovnou zruinovat váš rodinný rozpočet. Řiďte se nejen estetický dojem, ale zaměřte se také na detaily, praktičnost, funkčnost, odolnost a kvalitní zpracování. To jsou kritéria, která jsou rozhodujícími faktory pro životnost zavazadel a pro vaše pohodlí a spokojenost při cestování. Dejte na doporučení a zkušenosti zákazníků i prodejců, protože kvalita tašky, kufru či batohu se projeví až při vašem cestování a jeho reálném používání.

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here