Jak naprogramovat svou mysl na úspěch

0
2912

Velmi důležité je to, jak strávíte první hodinu každého dne. Ta má totiž zásadní vliv na váš osobnostní rozvoj a pak i dlouhodobý úspěch. Mysl přijímá od chvíle, co se probudíme, až po okamžik, kdy usneme, všechny informace a podněty. To, jakou činností zaplníme svou mysl první hodinu dne, z velké části určuje pocity a chování po zbytek dne.

Dobré zvyky

Až 95 % toho, co děláme a říkáme, určují naše zvyky. Úspěšní lidé mají zejména dobré zvyky, které je vedou ke správným rozhodnutím, pozitivním činům a proaktivním krokům. Ti neúspěšní lidé si svými zvyky sami způsobují špatná rozhodnutí s neefektivním využitím času, financí a jiných zdrojů. Dobré zvyky je velmi těžké získat, ale není jednoduché si je udržet. Špatné zvyky zase lehce získáme, ale obtížně se jich zbavujeme. Nejdůležitější je pro úspěch vypěstovat si zvyk, kdy využijeme svou první hodinu dne velmi pozitivně, produktivně či smysluplně a naladíme svou mysl na nový úspěch.

Začněte dnes třeba běhat

Vstaňte z postele a nazujte si rovnou tenisky. Jděte si po ránu zaběhat, zacvičit, nebo se jen rychle projít do přírody. To vám rozproudí energii, nastartuje metabolismus, vyplaví endorfiny a zlepší mentální nastavení. Zaměřte se na dech. Dechové cvičení, kdy uděláte 4x krátký nádech a 4x krátký výdech v rytmu svého kroku a každý cyklus má 8 kroků, dobře okysličí mozek.

Poděkujte, je čas pro chvíle vděčnosti

Pak se věnujte vděčnosti. V duchu vždy poděkujte za všechno, co ve svém životě máte. Za střechu nad hlavou, zdravé ruce i nohy, za šťastné děti, lidi v okolí, co vás milují a podporují, za dobrou práci, za to, že svítí slunce, prostě za vše. Chvilka vděčnosti, kterou lidem, věcem a situacím věnujete, vám totiž zabezpečí, že se jich do budoucna bude kolem vás objevovat stále mnohem víc.

Afirmace, inkantace a životní filozofie

V poslední části vašeho nově zavedeného běhu či procházky začněte praktikovat inkantace. Jde o afirmace, tedy pozitivní prohlášení pronášená v přítomném čase, bez jakéhokoliv podmiňovacího způsobu. Říkejte je nahlas během pohybu. Jsem zdravá, šťastná, bohatá, úspěšná, oblíbená, nebo mám, dělám, jsem a podobně. Velmi zásadní rozdíl oproti pouhým afirmacím je, že při nich zapojujete zejména svou fyziologii. Všechny podobné techniky byly vytvořeny, aby vám pomohly uskutečnit právě tu velkou změnu ve 3 zásadních oblastech. Jde o fyziologii, zaměření pozornosti a slova, která používáme.

Nakrmte tělo i duši

Po dobrém cvičení si dopřejte dobrou snídani, kterou si zasloužíte. To co jíte, totiž z velké části ovlivňuje pocity v průběhu celého dne. Pokud chcete, aby bylo vaše tělo zdravé a silné, je třeba mu dodat dostatek výživy a pravidelné stravy. Nekonzumujte velké množství bílé mouky, tuku a cukrů. Omezte nekonstruktivní myšlenky, ať může správně fungovat. Zkuste mentální půst od všech negativních myšlenek a udržte si v mysli jen pozitivní myšlenky. Obklopujte se jen pozitivními lidmi, se kterými budete sdílet své sny a cíle. Opusťte ty, co vás táhnou dolů a neustále na vás hází své problémy. Zaměřte se na řešení a problému, neplýtvejte časem na jeho analýzu.

Důležité cíle

Udržte pozornost zaměřenou na cíl a na svou nástěnku snů si dejte svá přání, ale i své nové zvyky. Dovolte své mysli, ať se zklidní, aby mohla přijít inspirace. Do každodenní praxe přidejte meditaci nebo pobyt v přírodě. Než zapnete televizi nebo rádio, věnujte raději 30 minut čtení motivační a vzdělávací literatury. První informace, které dáte do své mysli, musí být pozitivní a v souladu se životem, který do budoucna chcete žít. Až si přečtete inspirující text, napište si na papír 10 cílů, kterých chcete v životě dosáhnout. Formulujte je kladně, v přítomném čase a bez podmiňovacího způsobu, jako by už byly skutečné. Jsem štíhlá, vážím 50 kg, jsem zdravá, mám milujícího partnera, mám práci, co mě baví a naplňuje, mám zdravé děti a podobně. Cvičení dělejte každý den pro účinné programování mysli.

Denní plán a organizace času

Udělejte konkrétní kroky a plánujte svůj den, ještě než začne. Denní plánovací zvyk, kdy si napíšete vždy seznam všech aktivit, které během dne musíte udělat a seřadíte je podle priorit, vám pomůže dosahovat svých cílů. Klidně to udělejte večer před spaním. Ráno začněte nejprve pracovat na nejdůležitějším úkolu a nepřestávejte, dokud nebude hotový. Dodá vám to spoustu energie a zvýší sebevědomí. Úspěch není žádná náhoda. Vyžaduje tvrdou disciplínu, vytvoření a dodržování dobrých zvyků, realizaci stanovených kroků a správné nastavení své mysli. Myšlenky jsou příčinou a prožívané okolnosti následkem. Změny ve vnějším světě docílíte změnou mysli a sebe samých. Pokud totiž chceme mít něco, co jsme předtím nikdy neměli, musíte proto udělat něco, co jste nikdy předtím neudělali. Dělat stejné věci a očekávat jiný výsledek je hloupost.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here