Obavy a strach přeměňte na výzvu

0
1474

Keith Holden je autor bestselleru The Power of Raaargh!!! Na cestě duchovního rozvoje předává své myšlenky a zkušenosti. Cílem jeho knihy je zbavit všechny negativních myšlenek a povzbudit sebevědomí. Nesmíte se bát být středu pozornosti, klidně působit na ostatní divně a jít si za svými sny. Můžete své sny podpořit třeba jako on zenovou jógou a Vipassana meditací.

Obavy nás provází celým životem. Hlavní je, se nebát.

Strach je podle jeho názoru něco jako konstanta života. Strachu se ani ve skutečnosti zbavit nechceme, je tu v podstatě proto, aby ukázal na oblasti, které je třeba posílit. Pokud se cítíte nejistí, měli byste tento fakt přivítat s vděčností. Bez negativity a strachu se nelze zaměřit na to, co potřebujeme v životě překonat. Stále nové obavy se mění díky tomu, že je přijímáme a pracujeme s nimi. Cítíme vděčnost za výzvu, neboť vše, co v životě dokážeme, je přímý výsledek konfrontace strachu. Čím víc vás něco zneklidňuje, tím víc tomu jděte vstříc.

Život ve strachu a ve stresu

Proti strachu funguje úprava stravování, dobrá fyzická kondice, meditace a jóga, které vás navrací do rovnováhy. Tyhle činnosti vás zbavují velkého množství strachu. Pokud jste ve stresu, nejdříve si napište vše, co vás stresuje. Když jste vystresovaní, vnímáte v prvním okamžiku velkou část svých obav v přítomném čase a v tu chvíli s nimi nemůžete vlastně nic udělat. Pokud si je napíšete do seznamu, uvědomíte si, že vše lze řešit a velmi dobře zvládnout.

Cvičení pro rychlé výsledky

Jednoduché cvičení k dosažení co nejrychlejších výsledků je meditace vděčnosti. Ta vytváří prostor, ve kterém jste vděční za vše, co je, co cítíte a co máte. Zapisujte si vše, za co jste vděční. Noste ten seznam ve své hlavě. Mohou v něm být vaše děti, všechny dárky, vaši domácí mazlíčci, že máte co jíst a kam hlavu složit, prostě cokoli, za co jste vděční ve vašem životě. Pak si vaše požehnání čas od času procházejte. Zapomínáme být vděční a potlačujeme emoce.

Posun vpřed

Úžasná věc na vděčnosti je jev přicházející v momentě, kdy začnete procházet svá požehnání. Přicházejí k nám myšlenky, které nás okamžitě dostanou do stavu přítomného okamžiku. Ocenění má dva významy, být vděčný, ale i růst. Když jste vděční za to, co máte v přítomném okamžiku, kde nechcete změnit jedinou věc, dovolíte si projevit se kreativně. Vděčnost přinese nejrychlejší výsledky. Současná doba se zdá plná beznaděje a je třeba nesklouznout k negativnímu myšlení. Právě okamžik naprosté beznaděje a zoufalství, kdy se zdá být všechno ztraceno jde o moment, kdy se vám klíč k řešení dívá přímo do tváře. Ukazuje vám, jak situaci otočit a odrazit se ode dna. Vždycky tam ten klíč je a vždy je v situaci řešení.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here