Termografie jako bezpečná alternativa mamografu

0
5118

Termografie je bezpečnou alternativou k mammografii tvrdí Dr. David Jockers. Termografie je velmi vyspělý nástroj, který dokáže velmi specificky vyhodnocovat zánět v lidském těle. Test je mimořádně vhodný i pro vyhodnocování aktivních oblastí, kde se tvoří rakovinné buňky. Ukazuje se být mnohem efektivnější a podstatně méně invazivní, než je právě mammografie. Výzkum ukázal významný mechanismus doprovázející všechny degenerativní choroby, tedy zánět.

Termograf a výzkum

Většina testů v medicíně zkoumá projevy nemocí, které jsou právě již rozvinuté. Sledují se spíše účinky, než aby se zkoumala skrytá příčina. Stále více pokročilých poskytovatelů léčebné péče používá nástroje a technologie pátrající po příčinách tělesných abnormalit. Termograf je skenovací zařízení vyhodnocující teplotu na povrchu těla a výsledky následně poskytuje formou digitalizovaného obrazu. Vytváří digitální mapu pacientova těla a velmi přesně zaznamenává a zobrazuje teplotní odchylky. Tato místa mohou detekovat některé abnormální projevy doprovázející růst rakovinných buněk nebo aktivní infekci.

Mammograf a termograf

S pomocí mammografie se zjišťují anatomické změny v prsou, jako zatvrdliny a bulky. Termografie je schopná analyzovat cévní změny v prsu. Zvýšený přívod krve na určitá místa zvyšuje i teplotu oblastí. Bývají to především oblasti se zánětem, tvorbou rakovinných buněk či infekcí vykazující zvýšené zásobení krví. Teplotní mapa má velký význam právě pro detekování nepatrných fyziologických změn doprovázejících patologické procesy. Lidské tělo by mělo přirozeně vykazovat termální symetrii a oblasti s asymetrií mohou indikovat problémy. Je třeba analyzovat jejich skrytou patologii.

Rakovinné buňky

Rakovinné buňky se dělí opravdu velmi rychle a vyžadují zvýšený přívod krve a živin. Metabolické procesy těla ale bohužel neumí rozlišovat mezi rakovinnými a zdravými buňkami. To má za následek zvýšené množství krevních buněk objevujících se kolem aktivních rakovinných buněk. Termografie dokáže odhalovat abnormální zásobení krví ještě předtím, než se nádor stane dostatečně velkým, aby mohl být zjištěn právě jako bulka při vyšetření prsu.

Rakovinná formace

Termografie umí velmi dobře rozlišovat rakovinnou formaci o velikosti okolo 256 buněk, což představuje asi rozměr špendlíkové hlavičky. Mammograf naopak dokáže detekovat rakovinu až v době, když existuje shluk o 4 miliardách buněk. Odhaduje se, že termografie v tomto případě dokáže detekovat rakovinnou formaci neuvěřitelně až o 6 let dříve, než se to podaří za pomocí mammografie. Ženská prsa běžně nevyzařují moc tepla a jsou-li zdravá, na termografickém snímku vykazují purpurové odstíny a jsou indikací nízkých teplotních hladin. Červené, oranžové nebo žluté skvrny mohou indikovat přítomnost rakoviny a pak by měly být podrobněji analyzovány.

Metoda termografie

Metoda termografie je velmi podrobně studována více než 30 let a v databázi snímků je více než 250 000 žen zařazených mezi účastníky odborných studií. Dlouhodobé studie prokázaly průměrnou citlivost a specifičnost na 90 % a výsledky dokládají, že přetrvávající abnormální termogram indikuje 22x vyšší riziko vzniku rakoviny prsu. Na rozdíl od mammografie ale při termografii nevzniká žádné škodlivé ionizující záření. Mammografy jsou jedny z nejnebezpečnějších medicínských nástrojů díky vyzařování velmi vysoké dávky radiace. Termografy využívají naprosto bezpečnou technologii infračerveného záření, nedochází ke stlačování prsu, jako u mammografů, které může vyvolávat další bujení rakovinných buněk a šíření prostřednictvím krevního oběhu.

První vyšetření termografie

Na prvním vyšetření termografie se vyhodnocuje základní obraz – baseline reading a snímek – termální signaturu. Další vyšetření je po 3 měsících a vyhodnocuje změny, které nastaly. Po analyzování 2 výchozích snímků bývá pacientovi doporučováno absolvovat vyšetření každý rok, aby bylo možné sledovat i jemné změny na krevních vlásečnicích a v dynamice krevních proudů. Termografy jsou velmi spolehlivé a přesné nástroje poskytující přesná a objektivní data o rozložení teplot pro úspěšnou diagnostiku, léčbu a stanovení prognóz. Vyšetření je rychlé, tvá asi 15 minut, je neinvazivní a zcela bezbolestné.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here