ČR je podle britského výzkumu nejnezdravější země světa. Nejzdravější je Afghánistán.

0
1710

Česká republika je na tom se stravováním špatně. Češi jsou podle britského výzkumu nejnezdravějším národem na celém světě. V konzumaci alkoholu, cigaret a podílu obézních lidí v naší populaci jsme se umístili na světové špičce. Předběhli jsme dokonce i Rusko, Slovinsko, Slovensko a Polsko. Naopak nejzdravějšími zeměmi světa jsou Afghánistán, Guinea, Nigérie, Nepál a Demokratická republika Kongo.

Česká republika

Česká republika je nejnezdravější zemí světa podle analýzy britské zdravotnické organizace Clinic Compare. Britský výzkum je založen na sesbíraných datech Světovou zdravotnickou organizací v 179 zemích světa. Žebříček nezdravých zemí byl postupně seřazován na základě analýzy konzumace alkoholu, tabáku i podílu obezity v populaci. Informaci o výsledcích pak otiskl deník The Independent. Z analýzy vyplynulo, že každý Čech vypije ročně 13,7 litru alkoholu, což je o něco více než 1,5 panáku tvrdého alkoholu denně. Kromě toho jsou Češi na 11. místě na světě v konzumaci tabáku.

Nejnezdravějším regionem světa je východní část Evropy

V nezdravém životním stylu jsme předběhli Rusy, Slovince, Slováky, Chorvaty a Poláky. Právě východní část Evropy je nejnezdravějším regionem světa. Do první desítky se dostaly i Spojené státy americké, kde trpí nebezpečnou obezitou 35 % obyvatelstva. Region s největší obezitou ale dost překvapivě není USA, ale je jím Oceánie. Téměř polovina obyvatelstva Samoy má BMI – Body Mass Index – Index tělesné hmotnosti až nad 30 bodů. Normální je přitom rozmezí 18,5 až 25. K dalším obézním národům patří i obyvatelé Fidži, Kiribati, Tonga a Tuvalu.

Nejzdravější země světa

Naopak nejzdravějšími zeměmi světa jsou podle analýzy Afghánistán, Guinea, Nigérie, Nepál a Demokratická republika Kongo. Afghánci jsou dokonce druhý nejméně obézní národ na celém světě a ročně vykouří přibližně 83 cigaret a pijí také úplně nejméně alkoholu. To je dáno i tím, že jeho držení je právě v této zemi zakázáno stejně jako jeho konzumace.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here