Čeho potřebujeme dělat víc a čeho méně

0
1595

Kdykoli se vzdalujeme svému snu a cíli, život nás za to trestá. Cítíme se nesnesitelně a jsme nespokojení. Neumíme si často srovnat v hlavě, co je pro nás důležité, že se nám nedaří, a že žijeme nadarmo. Když životu spíláme, musíme se jej snažit pochopit. Pokud nevidíme a neslyšíme, musíme se probudit. A čím tvrději spíme, tím silnější musí být naše probuzení. Život s námi musí opravdu pořádně zatřást, abychom se konečně probudili a slyšeli, co nám říká. Když přijde rána osudu, otřepeme se a vzpamatujeme. Někdy jsme na dně, a čím méně je to snesitelné, tím spíše v tom odmítáme setrvat. Chceme pozitivní změnu a uděláme cokoliv, abychom to zlepšili. Proto nám život dává, co potřebujeme. Chce, abychom začali přemýšlet, co máme udělat.

Nevracet se, jít dopředu

Nevracejte se do minulosti a raději jděte vpřed. Hledejte lidi, kteří vám nebudou ubližovat a potáhnou vás nahoru. Neponižovat se a pracovat na zvýšení své hodnoty. Netrápit se pro ty, kteří se netrápí kvůli nám. Dávat energii těm a tam, odkud se nám vrací. Většinou je to u těch, co vědí, jakou hodnotu má energie, protože si již prožili, že investování energie není nadarmo. Nepředstírejte, že něco nevíte a nevidíte. Nelžete sami sobě. Pravda není vždy příjemná a často dáváme raději přednost lži, protože je pohodlnější a může nás to bolet. Přitom je vždy lepší jeden konec s bolestí než stálá bolest bez konce. Není důležité, jak rychle jdeme, ale jestli jdeme správným směrem. Nejvíce neúspěšných lidí věří tomu, že jinak, než momentálně žijí, žít nemohou. Bojí se otevřít oči, bojí se a odmítají to. Nechtějí vidět pravdu, aby si to později nevyčítali, jaký život žili. Je třeba žít život, který nás čeká.

Přístup k chybě znamenající zkušenost

Úspěšným nás dělá to, jak přistupujeme k chybě. Je třeba si své chyby uvědomit a přiznat. Pak se můžeme poučit a chyby odstranit. Neúspěšní lidé živoří bez úspěchu, protože se bojí otevřít oči a přiznat si své chyby, nikoliv proto, že toho nejsou schopni. Ti nejhloupější lidé si myslí, že žádné chyby nedělají a tyto chyby tvoří základní charakteristikou člověka. Je třeba nebát se neúspěchu spojeného s ponaučením, které je pak předpokladem k úspěchu. Nestůjme na místě. Každá cesta vede k úspěchu, když máme oči otevřené. Je třeba si definovat cestu, skrze to, co máme rádi a co nám jde. Pak si i definovat krátkodobé a dlouhodobé cíle. Přinášet oběti a být pohlceni činností, kterou milujeme. Nezapomínat relaxovat a při pádu vstát a jít dál ke svému cíli.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here