15. – 17. 09. 2017 Táborská setkání

0
2214

Pokud máte rádi historii a atmosféru středověku, láká vás tradiční hudba z minulosti, zpěv, zábava a bujaré veselení pod širým nebem, nenechte si ujít 26. ročník festivalu Táborská setkání. V letošním roce mimo mnoha jiných vystoupí například MIG 21, Lenny, Vypsaná Fixa, Bratři Ebenové či Cirsus Brothers. Historické centrum Tábora se každým rokem během září na 3 dny vrátí do první poloviny 15. století. Tehdy se vlády nad městem ujal známý husitský vojevůdce Jan Žižka z Trocnova. A protože je to slavný bojovník, nikdy nepřichází sám. Poznáte jej podle rachotu bubnů, světel pochodní a doprovodu zástupu husitských bojovníků.

Táborská setkání

Můžete se těšit na slavností zahájení, zářivý ohňostroj, průvody v historických kostýmech, všechny druhy koncertů, tedy duchovní, středověké i současné hudby, na divadla hraná pod širým nebem, tradiční středověké tržiště, staročeský jarmark, mnohé výstavy, průvody v historických kostýmech, žebrácká ulička, ale i královský rytířský turnaj na koních, pestré ohňostroje, hry a soutěže pro děti. Rodinný festival čeká i na vás. Historické centrum Tábora s disponuje hned několika náměstími, mnohými křivolakými uličkami, ale i bohatou zelení za městskými hradbami. Je jako stvořené pro konání takovýchto kratochvílí.

Přijďte se bavit

Celé 3 dny, kdy ožívá město Tábor dávnou historií první poloviny 15. století se nadechne historickým časem vlády husitského vojevůdce Jana Žižky z Trocnova. O po téměř 600 letech každoročně symbolicky přebírá tento slavný hejtman vládu nad městem Táborem. Po slavnostním zahájení si můžete vybrat, zda zavítáte ke stánkům s medovinou, chlebem se škvarky a dalšími pamlsky, nebo se oddáte vybraným středověkým lahodným pokrmům v útulné taverně, kterých je tu na výběr víc než dost. Program je také velice pestrý. Tady se nudit rozhodně nebudete. Velké množství zábavy vám nabízí každoročně pořádaná Táborská setkání.

 

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here