Nemáte čas na čtení? Dejte šanci audioknihám

0
1452

Milujete knížky, ale na čtení vám nezbývá žádný volný čas? Řešením mohou být audioknihy. Při jejich poslechu totiž můžete řídit, vařit i uklízet.


Největší výhody audioknih

1) Nebudou vás bolet oči

Čtení papírových i elektronických knih může unavovat zrak. Pokud vás trápí suché a podrážděné oči, při poslechu audioknížek si odpočinou. Mluvené slovo navíc můžete poslouchat i po tmě a nepotřebujete mít rozsvícené světlo.

2) Při poslechu stihnete spoustu dalších věcí

Během poslechu audioknihy máte volné ruce, takže si ji můžete pouštět kdykoliv a kdekoliv. Doma při úklidu, na procházce se psem i během jízdy autem. Hodit se vám bude při ranním běhu, dlouhém cestování nebo rutinní práci, která nevyžaduje příliš pozornosti.

3) Ušetříte peníze

Za audioknihu zaplatíte podstatně méně než za knížku klasickou. Vydavatel totiž ušetří značnou částku za papír i tisk. Pokud rádi nakupujete online, odpadají vám také náklady na poštovné. Cenový rozdíl se většinou pohybuje mezi 100 – 300 Kč za jeden titul.

4) Více místa v kabelce i batohu

Když si balíte knížku na cesty, obvykle vám zabírá spoustu místa. Navíc je pravděpodobné, že si hodně rychle rozmyslíte, zda si do kabelky či kufru přibalíte bichli o 500 stránkách nebo se radši spokojíte jen s úzkým paperbackem. V chytrém telefonu či tabletu můžete nosit stovky audioknih, které pak jen jednoduše strčíte do kapsy.

5) Nevyprodají se

Při shánění své vytoužené knihy se vám nikdy nestane, že by už byla vyprodaná. Bestsellery v podobě tištěných knih v některých prodejnách mizí rychlostí blesku. V případě audioknih to ale v žádném případě nehrozí.

Audioknihy pro začátečníky

Přemýšlíte o pořízení své první audioknížky, ale nejste si jistí, zda je pro vás tento formát ideální? Pak místo beletrie dejte přednost detektivce, povídce nebo třeba osobnímu rozvoji. Na odlehčené, humorné a napínavé příběhy se budete mnohem lépe soustředit a je tu také daleko větší pravděpodobnost, že vás audioknihy chytnou za srdce.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here