8. září 2017 – premiéra oblíbeného Landova Krysaře po 15 letech

0
1964

Pro všechny milovníky muzikálů a Daniela Landy mám skvělou zprávu. Přichází zcela nové nastudování známého Krysaře od Daniela Landy, které bude mít svou premiéru 8. září 2017. Manželka a režisérka Mirjam Landa se do toho obula s vervou. Po 15 letech tak uvidíte v novém hereckém obsazení v pražském Divadle Kalich novou verzi. V režii Mirjam Landy se v hlavní roli známého Krysaře představí Přemysl Pálek a v dalších rolích se objeví Robert Jašków, David Suchařípa, Martin Zounar, Marie Křížová nebo Kateřina Šildová. Mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka to vnímá jako přínos.

Jak to vidí herci

Herec Přemysl Pálek v novém nastudování muzikálu Daniela Landy Krysař ztvární titulní roli. Jde o jemu zcela novou roli, neboť dosud hrál jen hezounky a roztomilé, i když drzé typy postav. Krysař je role přímo démonická, jak se představitel Krysaře vyjádřil. Pálek je absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka a v Divadle Kalich již dostal hlavní role Dannyho v muzikálu Pomáda, Chada v Srdcovém králi, Tonyho v muzikálu Horečka sobotní noci a Andreje v muzikálu Atlantida. Autora muzikálu Daniela Landu při vzniku Krysaře hlavně zajímalo, co se všechno může stát, když má jeden člověk tak obrovskou moc, jakou má Krysař právě díky svojí flétně. Jde o velké téma o tom, jak člověk přemýšlí, když rozhoduje o miliónech osudů, a o tom, co jej všechno přitom ovlivňuje. Tak i s postavou pracoval.

Krysař novýma očima

Producent Michal Kocourek se po více než 20 letech od premiéry úplně původní inscenace a 15 let od premiéry nastudování přímo v Divadle Kalich, dívá na Krysaře novýma očima. Krysaře v divadle Kalich uvidíte nejen v novém hereckém obsazení, v nové výtvarné podobě, ale i s jeho zcela novou choreografií. Muzikál Krysař se řadí mezi ty nejúspěšnější původní české muzikály. Ještě ta úplně původní pražská inscenace muzikálového příběhu tohoto tajemného muže v kápi měla až přes 700 repríz a vidělo ji půl milionu diváků od premiéry v listopadu roku 1996. Divadlo Kalich pak předvedlo nové nastudování v březnu 2002 a muzikál má za sebou přes 1 000 repríz. Alba Krysař I a Krysař II. byla oceněna Zlatou deskou.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here