Proč pít vodu s citronem

0
1896

Citrony neboli citrusové plody, které jsou velmi bohatým zdrojem vitaminu C, ale také na cenné živiny, jako je vápník a draslík. Mají výborné antiseptické a antibakteriální vlastnosti a velmi dobře neutralizují naše vnitřní, často překyselené prostředí. To znamená, že pomáhají při překyselení organismu, přestože jsou podle chuti kyselé. Vlažná voda s citrónem se považuje za zcela dokonalý nápoj na začátku dne, který nastartuje váš organismus.

Citrony

Pomáhá trávení a vždy rozběhnou metabolismus, navíc čistí náš organismus i krev od odpadních látek z těla. Zabraňuje také problémům se zácpou, ale i průjmem, protože zajišťuje velmi dobrou funkci střev. Kvůli vysokému obsahu draslíku citron slouží velmi dobře lidem s onemocněním srdce. Je velkým pomocníkem během hubnutí při snižování váhy.

Proč pít vodu s citronem

Citron je vynikajícím a bohatým zdrojem vitaminu C. Jde o základní živinu, která chrání tělo před onemocněním a posiluje náš imunitní systém. Citrony obsahují vlákninu pektin, která je pro nás velmi prospěšná, ozdravuje naše tlusté střevo. Citron má velmi silný antibakteriální účinek. Dokáže skvěle vyrovnávat pH v našem těle a tím odkyseluje organismus. Je nápomocný při tvorbě trávicích šťáv.

Citron a detox

Vlažná citronová šťáva po ránu napomáhá odplavování toxinů. Je dobré vodu převařit a nechat vychladnout, nebo ji dát do filtrační konvice. Perfektně rozběhne náš metabolismus, spaluje tuky a odvede škodliviny z těla. Napomáhá trávení a podporuje tvorbu žluči. Pomáhá zabránit růstu a množení patogenních bakterií, které nám způsobují infekce a nemoci. V případě pálení žáhy může sklenice koncentrované citronové šťávy od těchto potíží výrazně pomoci.

Citron pro zdraví

Citrony jsou opravdu výborným zdrojem kyseliny citrónové, draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku. Obsah draslíku v citrónu pomáhá vyživovat náš mozek a nervové buňky. Pomáhají snížit bolest a zánět kloubů, zejména v kolenou, kde rozpouští kyselinu močovou. Citron také posiluje játra tím, že poskytuje potřebnou energii do jaterních enzymů a zároveň pomáhá vyrovnat hladinu vápníku a kyslíku v játrech.

Citron jako pomocník

Jde o obrovským přínos pro naši pokožku, protože citron zabraňuje tvorbě vrásek a současně i akné. Pomáhá nám udržovat zdravé oči. Citronová šťáva pomáhá doplňovat potřebné tělesné soli, zejména po namáhavém cvičení. Dopřejte si tento nápoj po fyzické námaze. Napomáhá hubnutí a zabraňuje zadržování vody v těle. Udržíte si s ním linii i zdravou kondici a vzhled. Ráno vymačkejte půlku citronu do převařené teplé, vychladnuté vody. Tento nápoj vždy pijte teplý ještě před snídaní. Čistá citronová šťáva může u citlivějších osob způsobovat vyšší citlivost zubů, je dobré ji ředit vodou a pravidelně si čistit zuby.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here