Tipy pro muže, jak se oblékat

0
2886

I muži mnohdy potřebují vylepšit svůj celkový vzhled a styl v oblékání. Pokud patříte mezi těch 10 % mužů, o kterých se říká, že jsou vždy perfektně oblečení, gratulujeme. Možná si hned nenecháte šít na míru kvalitní italské košile, ale určitě vám oděv musí dobře sedět. Upřednostněte kvalitu před kvantitou.

Vybírejte správné barvy

Udělejte si přehled v tom, jaké barvy vám sluší, vybírejte barevné odstíny na základě módních trendů nebo proto, že vám oblečení dobře sedne. Pokud nemáte moc dobré barevné cítění, nechte si poradit klidně od vizážisty. Většina mužů v tomhle bohužel zrovna neexceluje a vyberou si opět šedý oblek, sladí s ním kravatu a mají pocit, že to super volba. Nejprve ale vyberte barvu, která vám sluší. Volte tmavé, syté barvy, jako kaštanová, tmavě zelená, tmavou i jasnou modrou.

Správné doplňky

Stejně jako u žen, tak i u mužů dělají celkový dojem právě zvolené doplňky. Věnujte pozornost detailům, jako kvalita kravaty, typ uvázaného uzlu, druh zvolené obuvi, lesk a čistota bot, vhodný opasek v barvě bot, typ zvoleného pláště či kabátu, vestu a dobře vyžehlenou padnoucí košili. Starejte se o doplňky a ony se postarají o vás.

Údržba formálních oděvů

Pečujte o své šaty, pořiďte si kvalitní ramínka a dopřejte oblečení dostatek místa ve skříni. Zacházejte s oblečením s pokorou a uctivě, bude vám dobře sloužit dlouhá léta. Důležité je to i při cestování. Pokud přenášíte obleky a košile v kufru nebo pouzdře na šaty, ukládejte je vždy do obalů z čistírny. Pak si vybalte a obleky pověste co nejdřív, abyste se vyhnuli velmi nedbalému, zmačkanému vzhledu.

Perfektní střih

Je důležité, aby vám oblečení dobře padlo, na správném střihu nejvíc záleží. U košil do obleku je opravdu rozhodující velikost límečku. Vyhýbejte se příliš velkým límečkům, které budí neupravený vzhled. Důležitá je délka rukávů u košile i u saka, a jak vám oblek sedí v ramenou. U kalhot záleží, jak vysoko nebo nízko je nosíte. Příliš nízký sed vypadá poněkud nedbale a moc vytažené kalhoty jsou směšné. U kalhot má šířka nohavic odpovídat tomu, zda máte volné nebo přiléhavé sako. Nevolte třeba upnuté kalhoty a plandavé sako, jinak to shodí váš celý vzhled.

Komfort a pohodlí

I ve formálním oblečení se musíte cítit uvolněně. To se samozřejmě mnohem lépe říká, než dělá. Pokud se ve svých šatech necítíte pohodlně, pak i v tom nejkrásnějším obleku budete postrádat styl. Opravdu si při tvorbě šatníku nechte poradit. S vizážistou nebo dobrou odbornicí v obchodě to vyřešíte jednou provždy. Vyřešte šatník a máte vystaráno. Pak jej můžete obnovit třeba až za pár let a budete vědět jak.

Důstojné vzezření a osobitý styl

Vaše chování ovlivňuje váš osobitý styl. Nemůžete stát a chodit v obleku, jako byste na sobě měli kraťasy a tričko a žabky, jinak vám to ubírá na celkovém vzhledu. Chovejte se důstojně, neboť to změní váš vzhled. Šaty dělají člověka. Rozhodněte se, že chcete vypadat dobře, musíte chtít. Nenoste slavnostní oděv či oblek jen proto, že byste měli. Upřímně se rozhodněte, že chcete vypadat hezky, a vše ostatní se dostaví. Zařaďte se do kategorie perfektně oblečení.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here