Jak má vypadat ten váš svět?

0
1404

Možná to vidíme každý jinak. Vy řeknete, že je krásný letní den, slunce se směje z oblohy a všude zpívají ptáci a vedle vás partner jen nadává, že je příšerné vedro, potí se jako prase a v televizi vysílali varování před infarkty. Jde o stejné počasí, ale jiný úhel pohledu. Sami si totiž volíme, co je dobré. Už od útlého dětství se učíme přidělovat věcem význam. Výzkumy dokazují, že výchovou se učíme, a pak si neseme do života, že had je slizký, i když to není pravda. Pouze my určujeme, zda je situace špatná nebo dobrá, zda svůj život právě vidíme černě nebo růžově.

Negativní versus pozitivní

Možná patříte mezi ty, které opustil partner, nebo znáte někoho v okolí. Zpočátku prožíváte svou ztrátu bolestivě, ale po čase začnete vnímat rozchod jako něco dobrého, co vám pomohlo otevřít v životě prostor zase k něčemu novému, a chcete najít lepšího partnera. Po několika letech můžete mít super vztah, novou rodinu a budete znovu zářit radostí. Ani nemoc nemusí být nutně jen negativní, protože může být impulsem pro změnu životního stylu, nalezení nových priorit i možností. Po čase oceníte pozitivní přínos. To platí o penězích, samy o sobě jsou neutrální, ani dobré, ani špatné. Jen my jim přisuzujeme nějaký význam.

Naše přesvědčení a důsledky

Zjistěte, jaký je váš názor na bohaté lidi. Většinou jde o teorie, jak své peníze nezískali poctivě, jsou nečestní, zákeřní a nebezpeční. Pro mnoho lidí je přijatelnější získání peněz výhrou než, že si je někdo vydělal. Jenže lehce nabyl, lehce pozbyl. Není důležité, zda jsou podezření oprávněná a přesvědčení o penězích správná. Ať už vnímáme peníze jakkoli, faktem vždy zůstává, že podle svých přesvědčení přitahujeme do svého života hojnost nebo nedostatek. Kam soustředíme pozornost, tam to roste. Dejte si pozor, na co se zaměřujete. Pokud se v každodenním životě zaměřujete svou pozorností na věci nepříjemné, tragické a brutální, mluvíte více o chorobách než o zdraví, tak si svůj život plníte negativitou sami. Ponechte si růžové brýle, bude se vám lépe žít.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here