Rady a tipy, jak nechat více vyniknout vůni svého parfému

0
2202

Rady a tipy, jak nechat více vyniknout vůni svého parfému

Pokud investujeme do kvalitního parfému, chceme, aby byla jeho vůně znatelná během celého dne. Kdo by nechtěl sklízet komplimenty za to, jak přitažlivě a krásně voní. Vůně parfému se dá podpořit pomocí několika triků. Nikdy například nestříkejte vůni na oblečení, aby vám na nich nezanechala fleky.

Před použitím parfému použijte krém

Parfém vydrží mnohem déle na mastné pokožce. Pokud tedy použijete krém, ještě než použijete svůj parfém, vůně bude mnohem intenzivnější. Často se prodávají parfémovaná tělová mléka a krémy přímo k parfému, tím se vůně udrží o hodně delší dobu.

Zvolte na těle ta správná místa

Zaměřte se na takzvané pulzní body na těle. Nanášejte parfém na zápěstí, za ušní boltce, na vnitřní stranu loktů a na podkolenní jamky. Zde je naše kůže nejtenčí a tělo je více prokrvené, proto z nich vůně sálá mnohem intenzivněji. Nenanášejte parfém na všechny uvedené body, ale jen některé z nich, ať to nepřeženete. Rozlišujte také mezi parfémem a toaletní vodou.

Nikdy netřete svá zápěstí o sebe

Jde o přežitý a rozšířený mýtus. Pokud o sebe zápěstí hned po navonění výrazně třete, tím právě způsobíte, že se jednotlivé molekuly parfému výrazně poškodí a pak pozmění svoji vůni. Místo přežitého tření zvolte raději jemné poklepání zápěstím o sebe.

Příjemně provoněné vlasy

Nejde o to, nastříkat parfém přímo do vlasů. Je v něm totiž obsaženo hodně alkoholu a vlasy by také byly mokré. Vůni naneste do vašeho kartáče, alkohol nechte nejdřív vyprchat a pak teprve kartáčem vlasy pročešte.

Méně znamená více

Jistě jste již zažili situace, kdy přistoupí někdo do výtahu a tak intenzivně voní, až se vám zamotá hlava. Sledujte koncentraci použité vůně. Pravý parfém obsahuje kolem 20 % vonné esence, Eau de parfum 10 až 20 %, Eau de toilette 10 %, běžná kolínská voda 5 % a tělový sprej 1 až 3 %.

Parfém i do dámské kabelky v cestovním balení

Pokud máte neustále dojem, že váš parfém po celý den nevydrží a ztrácí svoji intenzitu, je třeba si jej vzít s sebou. Přímo v parfumerii se dají koupit cestovní flakonky, kam si z velkého flakonu sami parfém doplňujete.

Správné skladování parfému

Parfém nemá rád denní světlo, teplo ani vlhko. Skladujte jej na tmavém, chladném a suchém místě, jinak mohou změnit vůni. Při správném skladování vydrží parfém 3 roky. Pak je nejvyšší čas zbylý parfém vyhodit.

Uložit

Uložit

Uložit


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here