Internetové seznamky – dodržujte pár pravidel

0
1522

Pokud vám již dlouho chybí spřízněná duše a ve svém okolí nemůžete najít nikoho, kdo by vás něčím zaujal, zkuste seznamování přes internet. Jde o zcela dostupný, rychlý, zábavný a také účinný způsob seznamování. Internetové seznamky se staly součástí života mnoha lidí po celém světě. Pro mnohé z nás jsou jedinou dostupnou cestou, jak se s vhodným protějškem seznámit. Každý ale na seznamce své štěstí nenalezne.

1.      Buďte opatrní, aneb důvěřuj, ale prověřuj

Bezpečnost na internetu je klíčová.  Je třeba nesdělovat svou adresu, nedávat nikomu své telefonní číslo a neinformovat nové online přátele o své finanční situaci. Pokud se dostanete do situace, která vám není příjemná, jste obětí agresivních útoků, výhružek a nevhodných erotických zpráv, okamžitě to řešte. Požádejte o pomoc daného provozovatele seznamky, a pokud situaci vyhodnotíte jako nebezpečnou, klidně kontaktujte policii.

2.      Zapojte intuici a první dojem

Důležité je zakládání profilu na vybrané seznamce. Nejdůležitější je dobře vyplněný profil s nahranou pěknou fotografií. Nikdy si ale moc nevymýšlejte, protože pak najdete někoho, kdo vám do života vůbec nesedí. Simulace prvního dojmu je klíčová i na internetu. Mezi první kroky patří vyplnění jména nebo přezdívky, vašeho věku, popisu sebe sama i následně i údajů o hledaném protějšku. Při vyplňování profilu vám může poradit kamarádka nebo kamarád, kteří vám pomohou napsat o sobě jen pravdivé a nijak zavádějící informace. To je totiž pro hledání budoucího partnera přinejmenším stejně důležité, jako je vaše profilová fotka. Profilové fotografie, která zaujme a udělá dobrý první dojem, je zcela zásadní. Vyberte foto, které odpovídá vaší současné podobě, a sami sobě se na ní líbíte. Na fotografii máte být jen vy, nikdo jiný

3.      Otevřete se novým možnostem a zážitkům

Při samotné komunikaci je pak velmi důležitá upřímnost a přirozenost. Pokud se pak se svými online přáteli chcete do budoucna setkávat i v reálném životě, raději se vyhněte upravování faktů, přehánění, chlubení a nekývejte na činnosti, které vám nejsou blízké. Pokud to vaše seznámení ani po desáté nevyjde, nezanevřete na internetové seznamky. Zkuste doplnit informace a svůj profil upravit. Online dating vám otevírá zcela nové možnosti a nabízí možnost více potenciálních partnerů. Nečekejte ale lásku na první pohled. Raději si užívejte povídání s novými lidmi a nebojte se zkoušet nové věci, kdy objevujte nepoznané. Máte zde jedinečnou příležitost poznat někoho, koho byste na živo nikdy neměli odvahu oslovit. Vždycky máte možnost říct velmi snadno ne a odmítnout.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here