Nebezpečné energetické nápoje ohrožují naše zdraví

0
1669

Energetické nápoje, to jsou velmi moderní a neustále propagované nápoje v mnoha reklamách. Energetický nápoj je nebezpečný zejména pro naše srdce. Energetický nápoj nám má zejména dodat energii a nakopnout. Když jej kombinujete s alkoholem, je to ještě mnohem horší. Většině lidí tento nápoj zachutná a klidně jich vypijí i 5 za jeden večer a pak jejich tělo trpí. Naše srdce to může dovést dokonce až k srdečnímu infarktu.

Kofein

Je prokázáno, že kofein je v přiměřených dávkách pro naše tělo prospěšný. Pomáhá od bolesti hlavy, používá se při léčbě astmatu a cukrovky. Musí být kvalitní a v rozumné míře. Když je přidáván do nápojů plných sladidel, jeho účinek mnohonásobně zesílí. A v tom tkví kámen úrazu a velké nebezpečí. Záleží na formě, ve kterém je kofein podáván.

Infarkt

Výzkumy na Mayo Clinic prokázaly, že mají energetické nápoje skutečně velmi neblahý vliv na náš srdečně-cévní oběh. V experimentu 15 lidí po dobu jednoho týdne pilo 2 energetické nápoje denně. Nakonec se během této studie prokázalo, že krevní tlak byl u těchto osob vyšší v průběhu dne o 8 % a na konci týdne až o 10 %. To samé bylo pozorováno i u našeho tepu. Oba faktory úzce souvisí s velkým rizikem srdečního infarktu.

Složení energetických nápojů

Kofein, taurin a guarana, jsou hlavními složkami těchto nápojů vedle obrovského množství cukru, který nám taky zrovna neprospívá. Na plechovkách se současně objevuje informace, že energetický nápoj obsahuje také vitaminy B, což má zákazníka nalákat, aby si tento nápoj koupil. Bohužel jen málo lidí současně ale ví, že tyto vitaminy nemusí být až tak pro zdraví prospěšné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pokud je těchto vitaminů totiž velké množství, tak se mohou s jejich přijetím projevit i jejich vedlejší účinky, jako jsou velké nevolnosti, nepravidelný srdeční tep nebo různé alergické reakce.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here