Čím se řídí opravdu šťastní lidé

0
2006

Mnoho lidí by bylo velmi rádo mnohem šťastnější. Pokud se mezi šťastlivce chcete zařadit i vy, zkuste dodržovat následující rady a pravidla.

Čas jsou peníze

První řadě si važte mnohem více času než peněz. Ať už se nám to líbí nebo ne, bez financí se nám všem žije jen velmi těžko. Je třeba mít ale neustále na paměti, že peníze se dají vždycky nějakým způsobem vydělat, ale čas vám už nikdy nikdo nevrátí. Spočítejte si vždy své výdaje a buďte s nimi neustále rozvážní. Mějte své výdaje vždy pod dohledem. Je třeba vědět, zda dokážete zaplatit všechny své účty, ale navíc můžete také zjistit, že platíte za něco, co vlastně doopravdy vůbec nepotřebujete.

Udržujte s ostatními pevné vztahy a choďte do společnosti

Mezilidské vztahy jsou nesmírně důležité i podle studie z Harvardu. Nejšťastnější jsou ti lidé, kteří si váží rodinných a přátelských vztahů, které po celý život nepřestávali utužovat. Dobře se starejte o ostatní, nemyslete jen na sebe a čas od času raději udělejte radost někomu jinému. Přinese vám to mnohem větší potěšení, než kdybyste se starali jen o sebe. Snažte se být co nejvíce ve společnosti, protože člověk je tvor společenský. Kontakt s ostatními je velmi důležitý. Nejde jen o rodinu a přátel. Podle studie se cítíme mnohem lépe, když jsme v širším kolektivu spolužáků nebo kolegů v práci.

Obdivujte okolní krásu a investujte do zážitků místo věcí

Čerpejte teplo slunečních paprsků, krásu květin a vychutnejte si dobré jídlo i kousek čokolády. I když jste v nelehké situaci, zastavte se, meditujte a zamyslete se nad tím, jaký je život štěstí. Zážitky daleko přebijí všechen hmotný majetek a věci. Až budete na smrtelné posteli, nebudete vzpomínat na mobil, auto ani televizi, ale jak jste se si kamarády užili spoustu legrace.

Pravidelný pohyb a vyvážená strava

Už mnohokrát bylo prokázáno, jak nám dobrá fyzická kondice pomáhá mnohonásobně zlepšit zdraví a zahánět stres a špatnou náladu. Nemusíte hned začít běhat, cvičit a potit v posilovně. Vyberte si aktivitu, která vás bude bavit. Choďte na procházky, pracujte na zahradě a žijte aktivně. Vyvážená a pestrá strava je základem úspěchu a dobrého zdraví.

Žijte přítomným okamžikem

Naučte se také žít v přítomnosti. Nikdy nic neodkládejte a nezabývejte se minulostí. Často ještě doma přemýšlíme nad tím, kdo nás naštval v práci a co budeme muset udělat příští týden či měsíc. Minulost a budoucnost jsou jen iluze, které nikdy nejsou důležitější než to, co se děje v přítomném okamžiku právě teď a tady.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here