Jaký je zdroj vaší síly?

0
1625

Někteří lidé mají sílu na rozdávání a jiným tato síla chybí. Silní a slabí lidé nejsou ale ani horší, ani lepší. Oba stavy jsou většinou výsledkem většinou nevědomého, ale našeho rozhodnutí a přinášejí pak zcela odlišné důsledky pro náš život. Jedni lidé vedou, druzí se raději nechají směrovat.

Silný versus slabý

Slabí lidé většinou nedokáží nikoho inspirovat a jedinou jejich nadějí se stává zajímavý program v televizi, který jim život zpestří. Žijí příběhy svých idolů a vymyšlených hrdinů a těší se na to každý den. Silní lidé naopak chápou, že je nikdo jiný nespasí. Dokáží pomáhat a inspirují ostatní svými splněnými sny. Mají se prostě rádi a vědí, že pokud budou sami v klidu a v pohodě, jen takto mohou prospět sobě i ostatním. Ilustrují známé bezpečnostní pokyny v letadlech pro rodiče: Nejdříve nasaďte kyslíkovou masku sobě, teprve pak svému dítěti. Mrtví mu budete na nic. Člověk, pro kterého jsou stále přednější všichni ostatní a sebe sama vnímá jako posledního, pak stejně paradoxně nedokáže mít rád jiné, inspirovat je, ani zachránit, protože není šťastný a je slabí.

Zaměřte svoji pozornost na objevení síly

Pokud chcete také objevit svoji sílu, vnímejte své přednosti. Hledejte, co vás doopravdy baví, co vám jde samo, jaká máte tajná přání a pak je realizujte. Může to být malování, fotografování, oprava aut, přednášení nebo vaření. Zaměřte na tyto činnosti svoji pozornost a ptejte se, zda existují na světě lidé, kteří tyto věci či služby potřebují a jsou ochotni za ně platit. Jestliže takoví lidé existují, a to podle nás asi v každém případě, potom máte výbornou příležitost rázem proměnit svoji zábavu v super zdroj příjmů.

Učte se, posunujte se a vzdělávejte

Ve zvoleném oboru se neustále učte a vzdělávejte, čtěte třeba knihy. Pravidelně své činnosti věnujte svůj čas a pozornost. Postupně se stanete odborníkem a uznávanou kapacitou. Neschovávejte se a ukažte světu, v čem jste jiní, ukažte své načerpané znalosti a zkušenosti. Individualita ruku v ruce s kompetencí pak bude na okolí působit neodolatelně a lákavě. Je to jen vaše volba. Je jen na vás, zda si zvolíte život univerzálně všední a půjdete s davem, nebo si půjdete za svými sny. Máte šanci stát se výjimečným, nebo být pěšákem pod vedením někoho jiného. Rozhodnutí je jen na vás.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here