DUBAJ

0
3401

Hlavní město stejnojmenného emirátu Dubaj ve Spojených arabských emirátech je zároveň nejlidnatějším městem v zemi. Pro odlišení od emirátu se používá jeho označení Dubai City. Leží na pobřeží Perského zálivu a téměř veškerý hospodářský, sociální, kulturní i politický život se odehrává právě v hlavním městě, kde žije 99 % obyvatel emirátu. Mnoho obyvatel zaměstnaných ve městě bydlí kvůli nižším nájmům v sousedním emirátu Šardžá přiléhajícím až k branám města.

Spojené Arabské Emiráty

Spojené Arabské Emiráty je společenstvím 7 samostatných emirátů založené v roce 1971. Je zde pohoří, krásné pláže, teplé tyrkysové moře, rozlehlé pouště s oázami, ale i beduínské trhy, luxusní obchody a subtropické klima. Oblast je typická přirozenou pohostinností místních obyvatel a výhodné nákupy jsou lákavé pro statisíce turistů z celého světa. Teplé tyrkysové moře přímo zve ke šnorchlování, potápění a provozování vodních sportů. V minulém století šlo o klidné město. Dnes je naopak místem mezinárodního obchodu a vysokých mrakodrapů stojících poblíž mešit. Dubaj se skládá z 2 částí. Jedna je moderní obchodní část s mrakodrapy a ostrovy ve stylu Jamese Bonda. Ta druhá je stará část, kde jsou stále starobylé mešity a původní trhy.

Dubaj je uhrančivým městem zázraků

Dubaj symbolizuje budoucnost a bouřlivě se rozvíjí. Mezinárodní letiště je jedním z největších a nejrušnějších na celém světě. Dovolená v Dubaji je zcela jedinečným zážitkem pro všechny milovníky futuristických megalopolí disponující ohromným počtem možností zábavy a nového poznání. Můžete strávit dovolenou v ubytovacím komplexu na pláži, ve stylovém boutique hotelu u nákupního centra nebo v klasickém city hotelu. Dubaj je kosmopolitní, vysoce moderní, velmi stylová, obrovsky luxusní a především opravdu extrémně bohatá.

Dubajské pláže na všechny způsoby

Dlouhé kilometry dubajského pobřeží přímo vybízejí ke slunění, koupání, vodním radovánkám a vodním sportům. Pláže jsou přerušené jachetními marinami, přístavišti, mosty, jsou zde vybudované ostrůvky, písečné, čisté, s příjemným sklonem do vody a vždy disponují nadstandardním turistickým servisem. Řada z nich patří přímo jednotlivým hotelovým areálům. Veřejné pláže jsou u nejluxusnějšího hotelu světa Burj al Arab, u parku Al-Mamzar nebo v Marina Beach Resort.

Dubaj, vše, nač si vzpomenete

Dubaj nabízí spoustu netušených lákadel. Vypíná se zde nejvyšší budova světa Burdž Chalífa, je zde lyžařská sjezdovka i zimní kluziště. Jsou zde obrovsky rychlé, Klidně si můžete zajít na dostihy nebo si jít nakoupit v gigantickém obchodním centru Dubai Mall. Je zde mnoho golfových hřišť, jako Dubai Creek Golf Club, Emirates Golf Club a Montgomerie Golf Course, krásné delfinárium, nejvyšší ruské kolo světa a největší cukrárna pod sluncem. Doprava po městě je zajišťována na dvou linkách systémem automatického metra se 72 stanicemi. Dubaj je město neomezených možností.

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here