Zrychlená doba, pomalé výsledky

0
1455

Přirozeností tohoto světa je, že výsledky mají zpoždění za akcí, kterou podstupujeme. Stejně tak platí, že na výsledky máme často podstatně menší vliv než na vlastní akci, kterou podstupujete. Svou činnost totiž ovlivňujeme 100% vlivem. Svou akcí získáte různorodé výsledky, občas dobré jindy lepší. Potřebujete si uvědomit, že pokud se vám vaše výsledky nelíbí, nikdy je nezměníte tím, že budete snažit měnit tyto výsledky samotné. Výsledky změníte jen tak, že změníte svou akci. Na výsledky je třeba si počkat a nepolevovat ve svém úsilí. Disciplinovaně postupovat vpřed a být trpěliví.

Akce a reakce

Výsledky jsou reakce na vaše činy nebo zvyky, zaměřte se tedy na akci, která výsledky vytváří. Jakou akci a zvyky jste si vytvořili, jak je měníte, abyste dosahovali svých výsledků, takový bude i výsledek. Co teď neděláte a měli byste dělat, zabrzdí dosáhnutí výsledků, které chcete. Vaše současné výsledky pochází z nedostatku akce v minulých dnech i měsících. Chcete-li změnit své konečné výsledky, změňte nejdříve své zvyky a akci místo toho, abyste se zaměřovali na to, co nyní nemáte, nebo co stále potřebujete. Na akci je prostě reakce a bez akce nikdy nepřijde výsledek.

Co je nutné mít na cestě k cíli

Mějte svůj stanovený sen či vizi, ke které se chcete dostat. Musíte mít také dostatečně dobrý důvod proč něco dělat, proč ve svém životě něco změnit a proč toho dosáhnout. Mějte představu o tom, jaké výsledky chcete získat krátkodobě i dlouhodobě a svá pozitivní očekávání generuje pomocí pozitivní akce přinášející pozitivní výsledky. Vezměte svou představu o žádaných výsledcích do svých rukou a položte si otázky, které vedou ke zjištění, co potřebujete na nynější úrovni udělat, abyste těchto vytoužených výsledků dosáhli. Odpovězte si na otázku, jaké činy k výsledkům vedou.

Mějte jasný plán i disciplínu

Vytvořte si plán akce, který budete podstupovat a definujte si každodenní kroky. Osvojte si svou denní rutinu, která vás postupně k vámi žádaným výsledkům spolehlivě dovede. Pokračujte neustále v činnosti, neohlížejte se zpět a vytrvejte nejméně měsíc, nejlépe však alespoň 3 měsíce a zhodnoťte výsledky, které jste svou dosavadní aktivitou získali. Pokud jste v kurzu, pokračujte v každodenní rutině, kterou jste si na začátku stanovili. Jestliže jste se ale dostali mimo kurz, je třeba si klást otázky, jaká změna v dennodenních činnostech vás do kurzu zase znovu dostane, a podle toho jednejte.   Oslavujte každý významný dílčí milník na své cestě k dosažení svých snů a k naplnění své vize. Vždy se odměňte a nezapomeňte i během dosahování svých cílů žít.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here