Objevujte svět: ÓSAKA

0
2219

Průmyslové srdce středozápadního Japonska je známé upřímností a laskavostí svých obyvatel a také skvělou kuchyní. Ósaka byla na konci 2. světové války prakticky srovnána se zemí americkými bombardéry. Historických památek se zde dochovala opravdu pouze hrstka. Moderní město je plné betonových mrakodrapů a nadzemních dálnic. Má svou specifickou atmosféru a s příchodem tmavé noci se mění v pulzující velkoměsto okouzlující turisty. Gurmánské centrum Japonska nadchne milovníky dobrého jídla. Ósaka je kulinářským centrem, místem vyhledávaným gurmány a mezi místní lahůdky patří tradiční suši a najíst se k prasknutí můžete nejlepším takojaki z celého Japonska.

Umeda Sky Building

Asi nejpůsobivější část ósacké moderní architektury. Jde o komplex dvou věží působící trochu jako futuristická verze pařížského Vítězného oblouku. Je z nich ohromující výhled na Ósaku nejen z kryté observatoře v posledním patře i ze střechy budovy. Posledních 5 pater k observatoři vyjedete proskleným eskalátorem mezi oběma věžemi. Pod ní je Umeda – podzemní město je čtvrt’ plná nákupů, zábavy a dobrého jídla v okolí stanic Ósaka a Umeda, převážně v podzemních částech propojená s nejvytíženějším dopravním uzlem Ósaky.

Abeno Harukas

Nejvyšší budova Japonska je stavba tyčící se do výšky 300 m. V přízemí je propojená s rušným nádražím Ósaka Abenobaši a Tennódži. Jde o nejvyšší mrakodrap Japonska. Jedinečný zážitek zažijete po tom, co vyjedete rychlovýtahem do 60. patra budovy, kde se nachází prosklená observatoř s 360° výhledem a Ósaku máte jako na dlani.

Ósakadžó

Ósacký hrad postavil Tojotomi Hidejoši potom, co dosáhl svého cíle sjednocení Japonska. Celkem 100 000 dělníků pracovalo 3 roky, aby v roce 1583 dostavěli žulový a nedobytný hrad. Nedobytnost trvala jen pouhých 32 let a v roce 1615 dobyl hrad slavný šógun Iejasu Tokugawa. Ten byl srovnán se zemí samotným rodem Tokugawa v roce 1868, aby v době revoluce Meidži tak nepadl do rukou vojákům. Rekonstrukce proběhla poprvé v roce 1931 a jeho současná podoba pochází z roku 1997.

Tennódži

Jde o jeden z nejstarších buddhistických klášterů v Japonsku založený v roce 593. Žádná ze současných budov tohoto komplexu se v původní podobě nedochovala a v současnosti jde o železobetonové poválečné rekonstrukce. Složitou historii přečkala bez úhony jen nejstarší kamenná vstupní brána v Japonsku, torii, pocházející z roku 1294.

Šinsekai

Čtvrť Šinsekai je založená v roce 1912 jako centrum moderní zábavy v Japonsku, které se v té době plně otevřelo západním kulturním vlivům. Dominuje jí 103 m vysoká věž s názvem v překladu Nový svět. Nový svět ale v dnešní době reprezentuje svět starý. Tato čtvrť se stala centrem dost pochybné zábavy těch nejchudších, je přeplněná neuvěřitelně levnými hotýlky, restauracemi a hernami. Ve zdejších odlehlých temných uličkách se scházejí dost podivní a podezřelí lidé. Čtvrť na vás ale zároveň dýchne zvláštním kouzlem minulosti. Po setmění jde o jedno z mála míst v Japonsku, která se dají s trochou nadsázky označit za nebezpečná. Jižně od Šinsekai leží moderní zábavní komplex Festival Gate.

Dótombori

Centrum nočního života Ósaky je právě Dótombori. Je zde obrovské množství barů, heren, restaurací a obchodů. Mnoho lidí v nejrůznějším věku, spousta neonů, hudby a vůní. Několik stovek metrů dlouhá arkáda tepe životem velkoměsta. V jednom z nesčetných zákoutí leží maličký chrám Hózendži se soškou Fudómjóó zasvěcený lidem pracujícím ve světě noční zábavy. Pokropit sošku vodou přináší štěstí, a proto je její hustý mechový kabát neustále svěží a jasně zelený. V blízkosti arkády leží most Ebisu pohlédnete-li z něj v noci, připomíná scénu ze sci-fi filmu Blade Runner. Nachází se nedaleko stanice Namba.

Universal Studios Japan

Velkým lákadlem Ósaky je také druhý nejnavštěvovanější zábavní park v Japonsku o rozloze 39 ha. Jde o tematický park rozděleny na 9 částí s neuvěřitelným množstvím atrakcí pro všechny věkové kategorie.

Amerika-Mura

Amerika-Mura znamená v překladu americká vesnice a je místem setkání ósacké mládeže. Uvidíte zde zcela neuvěřitelné módní kreace, ve kterých mladí Japonci přicházejí za zábavou.

Akvárium v Ósace

Akvárium je považováno za jedno z nejkrásnějších na světě a upoutá vás nápaditým designem a je zde více než 35 000 živočichů, včetně rejnoků a vzácného žraloka velrybího.

Namba Parks

Na konci roku 2003 byla v Namba Parks dokončená oáza zeleně uprostřed města a tento architektonicky dokonalý obchodní a zábavní komplex ve středu města je místem odpočinku a zcela odlišný od železobetonového sevření milionového velkoměsta kolem. Je ukázkou dokonalého spojení příjemného s užitečným.

 

 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here